Ob Šketu in Čebronu doma ostal še starosta Škorc

Selektor Vuković bo v Sofijo odpeljal tudi mladega libera Plota in še ne optimalno pripravljena Kamnika in Čebulja.

pon, 07.05.2012, 12:00

Ljubljana – Šele včeraj je postalo dokončno jasno, s kakšno igralsko zasedbo se bo selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Veselin Vuković danes odpravil v Sofijo, kjer ga čaka zahteven kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah v Londonu. Pričakovano bosta doma ostala poškodovana Alen Šket in Davor Čebron.

Kot tretji podajalec je odpadel Gregor Ropret, malce nenadejano pa je na mestu libera mladi Miha Plot dobil prednost pred starosto Sebastianom Škorcem.

V zadnjih dneh je bilo sicer v zraku precej negotovosti glede tega, kdo bo sploh lahko potoval v Bolgarijo, saj je dolga in naporna klubska sezona pustila posledice pri večini slovenskih igralcev. Na seznamu poškodovanih sta se poleg Šketa in Čebrona znašla še Klemen Čebulj, ki lahko vskoči tako na položaj sprejemalca kot korektorja, in Matevž Kamnik, ki še ni optimalno pripravljen, a bo Vuković na tem pomembnem turnirju lahko računal na oba.

Vprašanje pa seveda je, kakšen bo njun učinek – predvsem Kamnikov, saj ga v pripravljalnem obdobju ni bilo z izbrano vrsto. Za olimpijske vozovnice so bodo torej v dresu s slovenskim grbom od jutri do nedelje v bolgarski metropoli borili: libero Miha Plot, podajalca Dejan Vinčič in Rok Satler, blokerji Alen Pajenk, Matej Vidič in Matevž Kamnik, sprejemalci Tine Urnaut, Andrej Flajs, Jan Planinc in Jan Pokeršnik ter korektorja Mitja Gasparini in Klemen Čebulj.

Selektor ne razume smiselnosti pravila 12

Selektor Vuković se je ob tem povsem upravičeno obregnil ob nerazumljivo pravilo, prilagojeno zgolj za te olimpijske kvalifikacije, po katerem sme vsaka zasedba na turnir pripeljati le dvanajst igralcev, v primeru poškodbe pa naknadno ne more vskočiti nihče več.

»Ne le jaz, nihče pravzaprav ne razume smisla tega pravila. Ne vem, zakaj smo na vsa dosedanja velika tekmovanja, tudi evropsko prvenstvo, lahko odpeljali štirinajst fantov, tokrat jih je dovoljeno le dvanajst,« se z vodilnimi pri Evropski odbojkarski zvezi (CEV) ne strinja Črnogorec na klopi najboljše slovenske reprezentance.

O stanju poškodovanih igralcev pa Vuković takole: »Za Alena Šketa je bilo že nekaj časa jasno, da ga v Sofiji ne bo, saj je poškodba pač preresna. Matevž Kamnik nam po zagotovilih zdravstvene službe lahko pomaga vsaj delno, zagotovo pa ne v celoti, saj ni bil v polnem trenažnem procesu. Za to ekipo je zelo pomemben in koristen igralec, a glavno je seveda zdravje. Naredili ne bomo ničesar, kar bi še poslabšalo njegovo trenutno stanje.«

Izstopa trojica » Italijanov « – Urnaut, Pajenk, Gasparini

Vukovićev pomočnik Tine Sattler se je dotaknil še preostalih dveh poškodovanih slovenskih reprezentantov: »Klemen Čebulj je že na začetku priprav utrpel manjše razlitje v zakolenskem predelu, ki se mu je pred dnevi še poslabšalo, vendar pa je poškodba sprva vendarle izgledala precej huje, kot je v resnici bila. Davor Čebron pa je še iz kluba privlekel poškodbo kolena, ki se mu je na prijateljskih tekmah v Nemčiji stopnjevala do nekoliko večjega vnetja, zato z njim nismo želeli tvegati.«

In kako strokovni kader gleda na opravljeno v pripravljalnem obdobju? »Opazno je, da po kakovosti izstopajo predvsem trije igralci, ki so si v zadnji sezoni kruh služili v Italiji – Tine Urnaut, Alen Pajenk in Mitja Gasparini. Njihov učinek je opaznejši ne le v primerjavi z drugimi igralci, temveč tudi v primerjavi z njihovim prispevkom v prejšnjih letih,« je misli pred turnirjem v Bolgariji, kjer bodo tekmice v skupini Bolgarija, Španija in Srbija, strnil selektor Vuković.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se