Ob slovenskih odbojkarjih v tretji skupini tudi favorizirani Nemci

Drugi potencialni tekmeci v svetovni ligi so še Grčija, Črna gora, Venezuela, Portoriko, Kazahstan in Mehika.

Objavljeno
19. avgust 2015 14.52
lvi*Odbojka
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana - Potem ko je Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) včeraj najboljše reprezentance razdelila v prvi dve kakovostni skupini (in znotraj njiju z žrebom v podskupine) za prihodnjo sezono svetovne lige, je danes vendarle objavila tudi podatek, kdo bo - poleg Slovencev, ki so se prvič zavihteli na to raven tekmovanja - še tekmoval v zadnji, tretji kakovostni skupini.

Ta bo imela v nasprotju z letošnjo izvedbo štiri članice manj, zato da so lahko štiri dodatne prilepili v prvo skupino, ki zdaj šteje dvanajst članov. Za spremembe je poskrbela vplivna Rusija, ki bi morala - glede na letošnjo ponesrečeno poletno sezono - tekmovati v »dvojki«, a je naposled le izsilila, da se bo še eno sezono merila s svetovno elito.

Potencialni slovenski tekmeci, ki jih bodo predvidoma v petek razdelili še v dve podskupini, so Grčija, Črna gora, Venezuela, Portoriko, Kazahstan, Mehika in nesporna favoritinja Nemčija, ki se tako po letu odsotnosti vrača v svetovno ligo. Tekmovanje se bo začelo 17. junija prihodnje leto, sklepni turnir najslabše kakovostne skupine pa bo že med 1. in 3. julijem.