Občasni reprezentant spet v Kanalu

Odbojkarji Salonita prvoligaško sezono nadaljujejo z blokerjem Danetom Mijatovičem.

Objavljeno
01. februar 2016 01.43
Janez Porenta
Janez Porenta
Ljubljana – Prvi del odbojkarskega DP je pod streho, ekipe tako v moški kot ženski konkurenci bodo boje nadaljevale v dveh skupinah: modri, v kateri bo po šest doslej najboljših, ki že imajo zagotovljeno mesto v četrtfinalu, in zeleni, kjer se bodo po štiri zasedbe borile za zadnji dve prosti vstopnici izločilnih bojev. Presenečenj ni, klubi so razvrščeni pričakovano.

Se je pa sredi sezone okrepil Salonit, pri katerem je bilo že jeseni precej prometa, ko sta majici Kanalcev oblekla nekdanja reprezentanta Saša Gadnik in Alan Komel, a ju prav tako hitro tudi slekla, saj sta našla nova delodajalca v tujini. »Domov« pa se je vrnil občasni reprezentančni bloker Dane Mijatovič, ki si je mednarodni kruh služil v Belgiji, zdaj pa bo zaostril konkurenco ob mreži v matičnem klubu. S tem bo lahko trener Leon Schilling v Desklah živečega visokega Brazilca Israela, ki je v tej sezoni igral izključno na blokerskem položaju, po potrebi preselil tudi na mesto korektorja.

Do sprememb je prišlo še pri Fužinarju, ki je ostal brez obeh tujcev, SIP Šempetru, ki mu je državni prvak posodil mladega sprejemalca/korektorja Davida Kumra, in Nationalu Žirovnici, ki je iz naftalina potegnil nekdanjega blokerja ACH Volleyja Roka Dolenca.