Odbojkarice na dobri poti v dodatne kvalifikacije

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na kvalifikacijskem turnirju v Madridu s 3:0 premagala Črno goro.

Objavljeno
25. maj 2014 16.53
Posodobljeno
25. maj 2014 16.53
ODBOJKA
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Madrid - Slovenska reprezentanca je na dobri poti, da se uvrsti v dodatne kvalifikacije. Po zmagi nad Španijo je na današnji tretji tekmi kvalifikacijskega turnirja v Madridu gladko premagala še Črno goro s 3:0.

Dekleta so tako dosegla zastavljeni cilj, uvrstila so se na drugo mesto, ki ga bodo konec naslednjega tedna branila v Plznu. Še vedno ima slovenska reprezentanca možnosti tudi za prvo mesto, ki pa je glede na videno na prvem turnirju težko dosegljivo. Češka je namreč precej boljša od vseh tekmic, poleg tega pa bo naslednje tri tekme igrala na domačem igrišču.

V tekmi proti Črni gori, ki je Slovenke niso odigrale na takšni kakovostni ravni kot dan prej proti Španiji, je Sara Hutinski z dvema blok točkama že takoj prestrašila črnogorske napadalke, Marina Cvetanovič pa je s servisi poskrbela za zgodnje občutnejše vodstvo, po točki Žive Recek je bilo 9:4. Druga serija točk je prišla po servisih Sare Najdič, ob drugem tehničnem odmoru je semafor kazal 16:8, nekaj trenutkov pozneje že 21:11, niz pa se je končal tako, kot se je začel, Hutinskijeva ga je končala s svojo četrto blok točko.

Slovenke so imele v prvem nizu kar 70-odstotni sprejem, tekmice pa niso dosegle niti ene blok točke, začetek drugega je kazal, da se bo to spremenilo. Reckova in Monika Potokar sta imeli nekaj težav pri sprejemanju začetnih udarcev, Potokarjeva je dobila še blok, tako da so Črnogorke povedle s 5:2. Toda stvari so bile hitro na svojem mestu, na šesti točki sta bili ekipi skupaj, po zaslugi Marine Kaučič in njenega asa je Slovenija povedla, po zaslugi dveh točk Potokarjeve je vodila že z 10:6.

Po kratki krizi (9:10) pa je na sceno spet stopila Hutinskijeva, ki je pokazala, da zna odlično tudi servirati. Z asom je svojo ekipo popeljala v vodstvo s 16:11. Vendar to ni zadostovalo za mirno končnico. Črnogorke so s servisi (v tem nizu je bil sprejem Slovenk le 32-odstoten) izid celo izenačila 20:20, toda Cvetanovičeva in Kaučičeva sta ohranili mirne živce in z napadom poskrbeli, da se je tudi drugi niz končal z zmago.

Tretji niz je bil izenačen le do izida 9:9, nato pa sta Marina Cvetanovič in Marina Kaučič, poleg libera Katje Medved najbolj razpoloženi igralki v drugih dveh nizih, poskrbeli, da je slovenska ekipa, ki je spet zelo dobro blokirala udarce tekmic, tekmo mirno pripeljala do konca.