Odbojkarji ACH Volleyja tokrat brez moči

Skra Belchatow in ACH Volley se bosta pomerila tudi v naslednjem krogu, 1. februarja bo tekma na Poljskem.

Objavljeno
19. januar 2017 21.04
odbojka
A. V.
A. V.
Ljubljana - Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 3. kroga lige prvakov v ljubljanskih Stožicah izgubili proti Skra Belchatowu z 1:3 (-19, -21, 18, -15). Ljubljanska ekipa tako ostaja pri treh točkah, kolikor jih imajo v skupini D tudi Poljaki.

Pred obema ekipama sta še Modena z osmimi in Craiova s štirimi točkami.

Slovenski prvaki so dobili prvi resnejši odgovor, kam spadajo v skupini D lige prvakov in kakšne so lahko ambicije v nadaljevanju lige. Ta pa ni bil ravno prijeten, saj se je kljub zelo solidni predstavi pokazalo, da je drugo mesto in napredovanje težko dosegljivo. Milijonarji iz Belchatowa so bili v tekmi, ki je bila za njih po dveh uvodnih porazih praktično za biti ali ne biti, premočan tekmec.

Za Ljubljančane so bili usodni predvsem tekmečevi servisi, s katerimi so veliko tvegali, veliko grešili, a tudi dosegali ase, predvsem, ko je bilo to najbolj potrebno. V teh trenutkih je blestel predvsem srbski reprezentant Srečko Lisinac. Gosti so odlično igrali v obrambi, zaustavili so najbolj nevarne domače napadalce, odstotek uspešnosti ljubljanskega napada je bil zelo nizek.

Skra Belchatow in ACH Volley se bosta pomerila tudi v naslednjem krogu, 1. februarja bo tekma na Poljskem.

ACH Volley - Skra Belchatow 1:3 (-19, -21, 18, -15)

Dvorana Stožice, gledalcev 800, sodnika Nastase (Rom) in Kovar (Češ).
ACH Volley: Kozamernik 7, J. Kovačič (L), Purič 7, Ž. Štern 15, J. Pokeršnik 12, Buculjević 2, Armenakis 7 - prva postava; Flajs 2, Jurič; Satler, Pleško in Kumer niso igrali; Skra Belchatow: Lisinac 17, Wlazly 14, Gladir 9, Uriarte 3, Szalpuk 10, Penčev 16, Milczarek (L) - prva postava; Kurek; Marcyniak, Klos, Bednorz, Janusz, Winiarski in Piechocki (L) niso igrali.