Odbojkarjem Calcita nova zmaga na derbijih z ACH

V derbiju domačega odbojkarskega prvenstva je kamniški Calcit s 3:1 premagal ljubljanski ACH in prevzel vodstvo na lestvici.

Objavljeno
24. februar 2016 23.28
ACH : Calcit. Ljubljana 19. april 2015.
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA

Kamnik - Dober mesec dni po finalu pokala Slovenije so odbojkarji Calcit Volleyballa v svoji dvorani spet gostili ACH Volley in aktualne državne prvake premagali s 3:1. Z zmago so se zavihteli tudi na vrh lestvice domačega prvenstva, kajpak pa boj za najboljše izhodišče v končnici državnega prvenstva s tem še zdaleč ni odločen.

Ljubljanska zasedba je bila oslabljena zaradi bolezni in poškodb; Avstralca Samuela Walkerja sploh ni bilo v ekipi, s strani pa sta tekmo spremljala Jan Pokeršnik in Eric Mochalski, tako da je na mestu korektorja igral kapetan ekipe Andrej Flajs, ob Jerneju Terpinu pa je bil na mestu sprejemalca še Žiga Donik. Kljub temu so prvi do večje prednosti z blokoma Jana Kozamernika in Roka Satlerja prišli gostje (7:11), toda po polminutnem odmoru sta bili ekipi na 12. točki že skupaj. Gostje so nato povedli 17:14, toda v končnici so Kamničani s točkami Andreja Štembergar Zupana, ki je dosegel tudi zadnji dve točki v uvodnem nizu, le prišli do vodstva z 1:0.

Tudi v drugem nizu so prvi do večje prednosti s točko Žige Donika prišli Ljubljančani (10:7), z blokom Andreja Flajsa že s 16:12, čeprav so se jim domači odbojkarji dvakrat približali le na točko zaostanka. Po napaki Domna Kotnika je bilo že 17:12. Z boljšimi servisi, igro v bloku in manjšim številom lastnih napak so so odbojkarji ACH Volleyja to prednost do konca niza še povečali.

Uvod v tretji niz je pripadel domači ekipi, ki je popravila svoj sprejem, začela tudi bolje servirati in z asom Jana Brulca so Kamničani gostom pobegnili za tri točke (18:15). Po dveh zaporednih osvojenih točkah Ljubljančanov se je za polminutni odmor odločil še trener Kamničanov Marko Brumen, toda z dvema blokoma Andreja Flajsa in Žige Donika je ACH Volley po daljšem času spet vodil (21:20). Domen Kotnik, ki se je vrnil v igro, je v nadaljevanju niza Kamničanom priboril dve zaključni žogi za vodstvo z 2:1. Dve so Ljubljančani ubranili, ne pa tudi tretje. Napako je storil Flajs.

Četrti niz se je začel po željah domače ekipe, ki je z dvema blokoma Saše Štalekarja in asom Tončka Šterna povedla 8:4. Ko je Jan Brulec z blokom zaustavil napad gostujoče ekipe, so bili Kamničani korak bližje novi zmagi proti državnim prvakom, saj je bilo na semaforju že 11:4. Ob drugem tehničnem odmoru so Kamničani vodili s šestimi točkami prednosti, ki je gostom navkljub borbeni igri ni več uspeli uloviti.