Odbojkarji pred četrtkovim žrebom brez posebnih pričakovanj

Slovensko odbojkarsko reprezentanco čaka žreb, kjer bodo dobili nasprotnike za svetovno prvenstvo 2018.

Objavljeno
29. november 2017 16.26
lvi-odbojka
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Firence - Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v četrtek dobila tekmece v predtekmovalni skupini svetovnega prvenstva 2018 v Italiji in Bolgariji. Žreb, ki ga bo nadzoroval predsednik evropske in podpredsednik svetovne zveze Aleksandar Boričić, bodo izvedli v Firencah, v bobnih bo 24 reprezentanc, ki jih bodo razdelili v šest skupin.

Kot edina novinka na žrebu, ki se bo začel ob 16.30 uri, bo svoje tekmece čakala Slovenija uvrščena je v tretji boben, v katerem so še Finska, Kitajska in Tunizija. V skupino A sta že uvrščeni Italija in Argentina, v skupina B Brazilija in Kanada, v skupino C ZDA in Rusija, v skupino pa Bolgarija in Poljska. V prvem bobnu bodo Iran, Francija, Srbija in Japonska, v drugem Egipt, Belgija, Kuba in Avstralija, v četrtem pa Nizozemska, Portoriko, Kamerun in Dominikanska republika.

»Z žrebom se ne obremenjujemo. Kot vedno poudarjamo, bo bolj pomembno to, kako bomo na prvenstvu igrali mi in ne, kdo bo nasprotnik. Sem pa kar nekako prepričan, da bomo v skupini igrali skupaj z Argentino, saj sva se zadnji dve leti s soigralcem Sebastianom Solejem zelo pogosto zabavala glede tega, katera reprezentanca je močnejša,« je pred žrebom dejal kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut.

»Po pravici povedano, niti ne vem, kaj od žreba pričakovati. Prav tako se ne morem odločiti, ali bi raje videl, da igramo v Bolgariji ali v Italiji. Italija nam je bližje in je seveda bolj dostopna navijačem, v Bolgariji pa nam gre, vsaj po rezultatih sodeč, zelo dobro. Upam le, da bomo dobili dokaj normalno skupino, iz katere se bomo potem lahko uvrstili v drugi del prvenstva, v drugi krog. Od tam dalje pa je potem vse odprto,«" pa je svojo željo predstavil predsednik slovenske zveze Metod Ropret.

Prvenstvo, ki bo potekalo od 10. do 30. septembra, bosta skupaj gostili Italija in Bolgarija, in sicer v osmih mestih, v italijanskih Rimu, Firencah, Bariju, Milanu in Bologni ter v bolgarskih Varni, Ruseju in Sofiji. Veliki finale bo v Torinu.