Odbojkarski pokalni naslov devetič ACH Volleyju

Odbojkarji ACH Volleyja so v finalu pokala premagali Salonit Anhovo s 3:1 (-18, 20, 12, 16).

Objavljeno
17. januar 2015 21.26
Odbojka
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Šempeter - Odbojkarjem Salonita Anhova ni uspelo ubraniti naslova pokalnega prvaka iz lanske sezone, saj jih je v finalu zaključnega turnirja v Šempetru premagal ACH Volley s s 3:1 (-18, 20, 12, 16). Ljubljanski klub je svojega današnjega nasprotnika s tem prehitel tudi v skupnem številu osvojenih pokalnih naslovov.

Kanalci so bili državnim prvakom kos le v prvem nizu, ki so ga zanesljivo dobili, ter prvi polovici drugega. Pri izidu 12:12 pa je nato zablestel Eric Mochalski in dosegel nekaj zaporednih točk. V nadaljevanju obračuna so oranžni zmaji povsem zagospodarili na igrišču in prišli do zaslužene zmage. K temu je pripomogla tudi poškodba izkušenega Darja Savičića, ki si je v tretjem nizu zvil gleženj in moral zapustiti igrišče. »Ta poškodba je prikrajšala gledalce za podaljšanje užitka. Mislim, da smo do tega trenutka oboji kazali zelo dobro igro, po njem pa so Kanalci padli. Prvi niz smo izgubili, ko gledam statistiko, mislim, da tudi s pomočjo nesreče, čeprav o sreči in nesreči nerad govorim. A nato so mi uspele menjave, spet se je pokazala naša dolga klop, ki je precej daljša od tekmečeve,« je dejal Tomi Šmuc, ki je kot trener osvojil svojo prvi pokalni naslov v karieri. 

»Lepo je osvojiti lovoriko, fante moram pohvaliti. Posebno pa Nathana Robertsa, ki je klub poškodbi stisnil zobe in pokazal odlično igro. Vesel sem, ni bilo lahko, upam, da to ni zadnja lovorika v tej sezoni. Pokal je vedno težko osvojiti, vemo, da je to specifično tekmovanje, ne spomnim se, da bi ACH do kakšnega pokala prišel gladko,« je še povedal Šmuc.

Ljubljančani so z današnjo zmago prišli do svoje devete pokalne lovorike v zadnjih enajstih letih, Salonit Anhovo pa je ostal pri osmih naslovih pokalnih prvakov.

Sodeč po igri v prvem nizu bi se lahko tekma razpletla tudi povsem drugače. Salonit je igral odlično, s svojo igro pa sta kar nekoliko presenetila mlada Jure Okroglič in Urban Česnik, ki sta prvakom povzročala veliko težav. Poleg poškodbe Savičića se zdita ključna dogodka tekme menjavi trenerja ljubljanskega moštva, ki je v igro poslal Robertsa in Maria Konciljo, kar se mu je v kasnejši fazi tekme tudi obrestovalo.

V polfinalu je ACH s 3:0 ugnal Panvito, Salonit pa z istim izidom gostitelje turnirja, igralce SIP Šempetra. Za najkoristnejšega igralca turnirja je žirija razglasila Robertsa, najboljši podajalec je bil Michal Kozlowski, najboljši libero Miha Plot, najboljši bloker pa Jan Kozamernik (vsi ACH Volley). Iz poraženega moštva je bil za najboljšega sprejemalca izbran Dejan Čabarkapa, za najboljšega napadalca pa Israel Dos Santos.