Odličen dan za slovenski jadralki

Z enajstim, drugim in prvim časom sta Tina Mrak in Veronika Macarol pred regato za odličja napredovali na peto mesto.

Objavljeno
11. april 2016 20.07
J. P.
J. P.

Arenal - Pred jadralkami in jadralci na odprtem evropskem prvenstvu na Majorki je zgolj še jutrišnja regata za odličja, v kateri se bo pomerilo po deset posadk v obeh konkurencah razreda 470. Danes so dekleta opravila še zadnje tri plove rednega dela in tako izpolnilea program prvenstva. Slovenski predstavnici Tina Mrak in Veronika Macarol sta z odličnim jadranjem še napredovali: v prvem današnjem nastopu sta bili enajsti, v drugem ciljno linijo prečkali kot drugi, tretjega pa sta celo dobili.

S tem sta se povzpeli na absolutno peto mesto (71 točk), medtem ko sta med evropskimi posadkami že tretji. Vodstvo že od prvega dne naprej držita Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar (29 točk), drugi sta Nizozemki Afrodite Kyranakou in Anneloes van Veen (50), tretji Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan (63), četrti pa Američanki Annie Haeger in Briana Provancha (67).

Po vrnitvi na kopno sta bili Slovenki, ki sta še v igri tudi za absolutno tretje mesto, z današnjim jadranjem v olimpijskem razredu 470 zadovoljni: »Za nama je zelo pozitiven dan, saj sva napredovali na skupno peto mesto. V prvi regati sva si še privoščili nekaj napak, a sva preostali dve toliko bolje odvozili. Jutri naju čaka pomembna regata za kolajne s predvidenim štartom točno opoldne.«