Odlična Tokičeva generalka pred štartom bundeslige

Na namiznoteniškem turnirju v Belgiji so pred Bojanom Tokičem popadali Bastian Steger, Aleksandr Šibajev in Kou Lei.

Objavljeno
19. avgust 2015 13.03
*mpi*NAMIZNI TENIS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Oostende - Najboljši slovenski namiznoteniški loparček Bojan Tokič je uspešno odprl novo tekmovalno sezono. Na 17. izvedbi turnirja Flanders Ostend Masters v Belgiji namreč ni poznal poraza, kar je dober obet pred štartom novega bundesligaškega tekmovanja, pa tudi lova na olimpijsko vozovnico. Obenem je na omenjenem turnirju ponovil predlansko zmago.

Pot do končnega uspeha pa za 34-letnega Novogoričana ni bila lahka, saj so se mu skušali po robu postaviti uveljavljeni tekmeci, a ni niti enkrat zašel v sedmi niz, temveč je nanizal pet suverenih zmag. Najprej je pred njim padel domači adut Benjamin Rogiers, ki ga je Tokič ugnal s 4:2, nato je zgolj en niz oddal v Nemčiji rojenemu Slovaku Thomasu Keinathu, v finalnem delu pa snel še tri skalpe velikanov evropskega namiznega tenisa.

Najprej je Primorec, ki je na zadnji svetovni jakostni lestvici padel za deset mest (zdaj je 70.), s 4:2 (9, -5, -4, 7, 6, 6) odpravil dolgoletnega soigralca pri Saarbrücknu Bastiana Stegerja, sicer 28. loparček sveta, nato je s 4:2 (-8, 8, 2, -8, 5) izločil Rusa Aleksandra Šibajeva, v finalu pa s 4:2 (6, -7, 11, -9, 9, 12) še naturaliziranega Ukrajinca Kou Leija, bronastega z evropskih iger v Bakuju. Zanimivo, da je bil Tokič, ki ga konec tedna čaka prvi dvoboj nove sezone bundeslige z novincem Grünwettersbachom, pri katerem si kruh služi tudi Jan Žibrat, šele sedmi najvišje rangirani udeleženec belgijskega turnirja.