Odrova tudi po bronastem EP v odlični formi

Mlada koroška plavalka je na močnem mitingu iz serije Mare Nostrum v Canetu zasedla tretje mesto na 800 m prosto.

Objavljeno
08. junij 2016 23.05
uho/plavanje
J. P.
J. P.

Marseille - Slovenska plavalka Tjaša Oder, bronasta z majskega evropskega prvenstva v Londonu, je na enem letošnjih najmočnejših mitingov v Evropi iz serije Mare Nostrum v francoskem Canetu zasedla tretje mesto na 800 metrov prosto. Za drugouvrščeno Nizozemko Sharon van Rouwendaal je s časom 8:34,44 zaostala slabo sekundo. Zmage se je veselila Britanka Jazmin Carlin.

»Glede na to, da sem zadnja dva tedna vnovič v polnem treningu, je dosežen čas res dober. Tekma je bila spet zelo zanimiva, z Nizozemko sva se borili in bili izenačeni do 600 metrov. V končnici sem resda dala vse od sebe, a se poznajo naporni treningi in je bila tekmica nekoliko hitrejša,« je po bronu misli strnila mlada Korošica.

V finale A se je na 200 metrov mešano prebila še Radovljičanka Anja Klinar in s časom 2:15,24 zasedla sedmo mesto, na 200 metrov prosto pa je bila - kljub premagani meji dveh minut - enajsta, kar potrjuje izjemno konkurenco na tekmovanju. Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde je bila na 100 metrov prsno osma. V malem finalu je Robert Žbogar zmagal na 100 metrov delfin, medtem ko je bil Damir Dugonjić trinajsti na 100 metrov prsno. V nizu vrhunskih dosežkov je sicer izstopal Japonec Kosuke Hagino s 4:09,52 na 400 metrov mešano.