OFEM: mladi Slovenci že s tremi kolajnami

Plavalka Janja Jamšek je bila srebrna na 100 m hrbtno, nato pa s štafeto na 4 x 100 m mešano še bronasta.

Objavljeno
28. julij 2015 20.18
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Tbilisi - Že po dveh tekmovalnih dneh je jasno, da se bo slovenska odprava z olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) v Tbilisiju vrnila s šopom odličij okrog vratu, že doslej so se namreč nabrale tri. Danes sta za veselje v našem taboru poskrbeli plavalka Janja Jamšek z drugim mestom na 100 metrov hrbtno in mešana plavalna štafeta na 4 x 100 metrov mešano, ko so jo poleg Jamškove sestavljali še Janja Šegel, David Mihalič in Dejan Šteharnik, osvojila pa je kolajno bronastega leska.

»Počutim se odlično, to je bil cilj. Zahvaliti se moram trenerju, ker me je pripravljal na to. Včeraj sem vedela, da se lahko borim za kolajne, tudi danes sem skušala napasti zlato, a je bila Rusinja premočna. Jo bom pa premagala drugič,« se je smejalo Korošici, ki jo paradna disciplina čaka jutri: »Upam, da se bom vnovič izkazala in se prebila v finale na 200 metrov hrbtno. Tam bom skušala napasti tudi prvo mesto. Vem, da lahko, trdo sem trenirala, to je tudi moj cilj, saj si kolajno najžlahtnejšega leska zares želim.«

Že včeraj je za izjemen uspeh poskrbel tudi atlet Matevž Cimermančič z drugim mestom v teku na 2000 metrov z zaprekami. »Zame je bilo to prvo tako veliko tekmovanje. Ko sem tekel v zadnji krog, nisem verjel, da se mi lahko posreči. Pred nastopom sem sicer pričakoval boj za visoka mesta, saj sem dobro treniral in se odrekal številnim stvarem. Trener me je bodril, da sem sposoben, tudi sam sem to vedel. A je povsem drugače, ko vse to občutiš na tekmi, ki je bila zelo počasna, šele v zadnjih dveh krogih smo nekoliko nadoknadili čas. Morda sem prehitro začel pobeg, a se je odlično izšlo,« je komentiral 18-letni član Dolenjskih Toplic.