OFEM: kolajne še kar padajo, zlata Bedračeva in srebrna Čelikova

Na olimpijskem festivalu evropske mladine slovenski športniki kot za šalo zbirajo kolajne: dobitnici tudi Maja Bedrač in Tina Čelik.

Objavljeno
30. julij 2015 18.14
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Tbilisi - Tudi četrti tekmovalni dan olimpijskega festivala evropske mladine v Gruziji je slovenski reprezentanci prinesel novi kolajni. Tretjo zlato v slovenski reprezentanci je po včerajšnjem uspehu plavalk Janje Jamšek & Janje Šegel priborila atletinja Maja Bedrač, ki je zmagala v skoku v daljino z rezultatom 6,01 metra. To je zanjo še drugo odličje v slabih dveh tednih, nedavno je sovojila bron na svetovnem prvenstvu za mlajše mladince.

»Občutki so zelo dobri. Pričakovala sem, da lahko dobim zlato kolajno. Rezultatsko ni bilo tako dobro. Ampak prvo mesto je prvo mesto na velikem tekmovanju. Pritiska pa niti nisem čutila,« je povedala Bedračeva, na vprašanje, če lahko primerja SP z Ofemom pa je Ptujčanka odgovorila: »Čisto drugače. Na SP je bilo za odličje treba skočiti 6,22 m, tu pa samo šest metrov. Če bi tako skočila na SP, ne bi verjetno prišla niti v finale.«

Znova je v Tbilisiju kolajno priborila tudi ena od plavalk, tokrat je bila junakinja dneva Tina Čelik, ki je v disciplini 100 m prsno osvojila srebrno odličje. Premoč je morala priznati le Švedinji. »Dobro sem se počutila, ko sem prišla v cilj. Pričakovala sem, da bom druga, tako da nisem bila razočarana, ampak sem bila vesela. Bila bi bližje prvi, če bi se mi izšel prihod v cilj, ne vem pa, če bi se mi s stotinkami izšlo. Bilo bi zelo tesno. Bolj sem zadovoljna, da se ni izšlo, kot pa da bi bila žalostna zaradi stotink,« je opisala Čelikova.

Mladi slovenski športniki tako v Tbilisiju kot za šalo zbirajo kolajne. Plavalci jih imajo že pet, Slovenija pa je pri skupni številki osem. V plavanju sta bili zlati Janja Šegel in Janja Jamšek, srebrna Janja Jamšek in od danes Tina Čelik ter bronasta štafeta v postavi Janja Šegel, Janja Jamšek, David Mihalič in Dejan Šteharnik. Poleg omenjenih je sta preostali medalji osvojila atleta. Matevž Cimermančič je bil srebrn na 2000 m z zaprekami, Eva Pepelnak pa bronasta v troskoku.

V finalu na 400 m mešano je danes plaval David Mihalič, ki je bil na koncu peti. Šeglova se je brez težav uvrstila v petkov finale na 50 m prosto z drugim časom. Pika Perenič je bila na 100 m delfin v kvalifikacijah 15., v polfinalu pa prepočasna za še en nastop, osvojila je 11. mesto. Nika Zorko je bila na 50 m prosto 42.

Nika Plankar je v skoku v višino z 165 cm osvojila 12. mesto. V igri za odličje ostajata teniški igralki Kaja Juvan in Nika Radišić, ki sta se v dvojicah prebili v polfinale, v četrtfinalu sta premagali gruzijsko navezo Ana Makacarija/Ana Šanidze s 6:4 in 6:0. Juvanova je pred tem končala nastope v posamični konkurenci, v četrtfinalu jo je s 6:1 in 6:4 izločila Latvijka Daniela Vismane s 6:1 in 6:4.

Kolesarji so nastopili na cestni dirki. Po dveh krogih, vsak je bil dolg 23,7 km, sta do sprinta za zmago prišli dve Slovenki, ki bi ob kančku več sreče lahko končali na stopničkah. Karin Penko je tako bila peta, Katja Kerpan šesta, Maša Pia Ustar je končala na 47. mestu. Fante so popoldan čakali trije krogi, skupaj 71,1 km. Nik Čemažar je bil 22., Aljaž Jarc 26. in Luka Sagadin 43.