OFEM: slovenski izplen sedem kolajn (VIDEO)

Zadnji tekmovalni dan so bogato zbirko oplemenitili še srebrni rokometaši in teniški igralki Pia Lovrič in Živa Falkner.

Objavljeno
30. julij 2017 09.33
J. P.
J. P.

Györ - Slovenski športniki med 14. in 18. letom so zadnji tekmovalni dan olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) na Madžarskem osvojili še dvoje odličij in tako skupno bero povišali na sedem. Na zmagovalni oder so stopili še srebrni rokometaši, ki so morali v finalu premoč priznati nemškim vrstnikom (26:29), enako uspešni sta bili tudi teniški igralki Pia Lovrič in Živa Falkner, ki sta v zaključnem obračunu pokleknili pred tretjepostavljenima Rusinjama Jelini Avanesjan in Javelini Sajfetdinovi, ki sta bili boljši s 6:7 (4), 6:4 in 10:5

Kajakaš Miha Fartek je bil četrti v šprintu na 200 metrov, odbojkarice šeste po porazu z Nemkami v dvoboju za končno peto mesto, atletinja Leja Glojnarič pa je zasedla deseto mesto v skoku v višino. Za slovenske kolajne so poleg rokometašic in ženske teniške dvojice poskrbeli še dvakrat zlata plavalka Sara Račnik, enkrat zlata judoistka Kaja Kajzer ter bronasta atlet Mitja Kordež in še ena judoistka Zarja Tavčar. Reprezentanca se v domovino vrača danes v popoldanskih urah.