OI mladih: rokometaši v polfinalu

Slovenski rokometaši so v Nanjingu vknjižili drugo zmago in bodo v nedeljskem polfinalu igrali z Norveško.

Objavljeno
22. avgust 2014 19.56
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Nanjing - Slovenska moška rokometna reprezentanca je na olimpijskih igrah mladih v Nanjingu zabeležila drugo zmago in napredovala v nedeljski polfinale.

Slovenci so bili v prvem krogu boljši od Tunizije (33:12), danes pa so prepričljivo premagali še Katar (38:23). Pri Slovencih je bil najboljši strelec Gal Marguč z devetimi goli.

Slovenski rokometaši so s popolnim izkupičkom zasedli prvo mesto v skupini B in se bodo v nedeljskem polfinalu pomerili z Norvežani, drugouvrščenimi iz skupine A.

V preostalem polfinalnem paru sta nasprotnika Egipt in Katar.

Jeretina četrta na cestni dirki

Kolesarka Katja Jeretina je na cestni dirki osvojila četrto mesto, preostala slovenska prestavnica Anita Žnidaršič je bila 34.

Slovenija je imela svoja predstavnika tudi v moški konkurenci, Jon Božič je bil 45., Peter Zupančič pa na 52. Po petih disciplinah - na MOI se sešteva pet disciplin, tri ekipe z največ točkami osvojijo odličje - sta Slovenki osvojili 15. mesto, Slovenca 18.

Pintarjeva 6., Govejškova 7.

Plavalci so še zadnjič skočili v bazen v Nanjingu. V finalu na 50 m prosto sta nastopili Tjaša Pintar in Nastja Govejšek, prva je bila šesta, druga sedma.

Žan Pogačar je na 200 m hrbtno osvojil deveto mesto in ostal brez finala, Tjaša Pintar na 400 m prosto pa je bila 18. Štafeta v postavi Nastja Govejšek, Tjaša Pintar, Žan Pogačar in Grega Popović na 4 x 100 m mešano je končala kot predzadnja, 17.