OKS bo obeležil 26 let delovanja

Na lanski slovesnosti so ob petindvajsetletnici podelili posebna priznanja članom iniciativnega odbora za ustanovitev OKS.

Objavljeno
13. oktober 2017 10.18
A. V., STA
A. V., STA
Ljubljana - Olimpijski komite Slovenije (OKS) bo nocoj v Ljubljani obeležil 26 let delovanja slovenskega olimpijskega gibanja in se na ta način spomnil na podpis ustanovne listine, ki se je zgodil 15. oktobra 1991 v Štihovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma.

Poleg slovenskih športnih zvez, olimpijskih panog in tistih, ki jih priznava mednarodna olimpijska družina, sta pred četrt stoletja olimpijsko listino podpisala tudi nosilca zlatih olimpijskih odličij Leon Štukelj in Miro Cerar, ki sta po osamosvojiti Slovenije dobila dostojne športne naslednike. OKS je bil polnopravno vključen v olimpijsko družino 5. februarja 1992. Tega leta je samostojna slovenska olimpijska reprezentanca prvič nastopila na zimskih OI.

Na lanski slovesnosti so ob petindvajsetletnici podelili posebna priznanja članom iniciativnega odbora za ustanovitev OKS, ki so ga sestavljali Janez Kocijančič, Ivo Daneu, Rajko Šugman, Janez Stele, Miroslav Cerar ter pokojna Evgen Bergant in Milan Jerman.