OZS čaka na odgovor, mednarodna zveza pa molči

V zvezi z možno spremembo formata svetovne odbojkarske lige slovenska zveza še vedno ni prejela zahtevanih odgovorov.

Objavljeno
12. julij 2017 23.44
Na sliki Metod Ropret. Tiskovna konferenca moške odbojkarske reprezentance v Kranjski Gori, 6. maja 2015
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana - Odbojkarska zveza Slovenije je v izjavi za javnost obrazložila zadnje korake v sagi s spremembo formata svetovne lige v prihodnji sezoni, po kateri bi Slovenija kljub zmagi na kvalifikacijskem turnirju drugega kakovostnega razreda ostala brez nastopa med elito.

Spomnimo, sredi junija je bolgarska odbojkarska zveza na svoji spletni strani objavila zapis, ki je potrdil zle slutnje glede nastanka zaprtega elitnega razreda odbojkarske svetovne lige, kjer bi igralo 12 reprezentanc, za Slovenijo pa ne bi bilo prostora. Kasneje so zapis s spletne strani umaknili, grenak priokus pa ostaja.

Slovenska odbojkarska zveza je od mednarodne zveze zahtevala pojasnila in predsednika dr. Aryja Graco povabila na pogovore v Ljubljano oziroma zahtevala sestanek na sedežu zveze v Lozani. Do 12. 7. odgovora ni prejela, zato je na sedež mednarodne zveze vnovič naslovila zahtevo za dodatna pojasnila, ki bi razjasnila nastalo situacijo.

Hkrati se Slovenija v sodelovanju z dvema odvetniškima pisarnama že pripravlja na morebitne pravne pritožbe, do katerih bi prišlo v primeru, če bi se mednarodna zveza res odločila za zaprt format elitnega razreda odbojkarske svetovne lige. Sage še ni konec, po signalih vseh vpletenih pa Slovenija prav veliko možnosti za nastop v elitnem razredu naslednje leto najbrž nima.