Balta in Sajovičeva zmagala v Salzburgu

Slovenska padalca Peter Balta in Maja Sajovic sta na četrti svetovnega pokala v skokih na cilj opravila s konkurenco.

Objavljeno
28. avgust 2016 21.22
Zoran Račič
Zoran Račič

Salzburg - Prireditelji četrtega letošnjega tekmovanja padalcev v skokih na cilj za točke svetovnega pokala, so si končno oddahnili, kajti tekmo jim je končno uspelo izpeljati v celoti. Pred dvema letoma so tekmovanje namreč morali odpovedati zaradi obilnega deževja, lani pa so za las ujeli regularnost tekme (štiri serije).

Letos je bilo vreme idealno, tako da so bili pogoji za padalce ravno tako idealni. Razmere so imeli vsi zelo podobne, kar je redkost na tekmovanjih. V teh razmerah je vseskozi potekal boj za najvišja mesta, v katerega sta bili že od prve serije vključeni dve slovenski ekipi Elan in Ptuj.

Po pričakovanjih je višje kotirala ekipa Elan, v Thalgau je nastopila v postavi Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Matej Bečan, ki je na koncu osvojila drugo mesto, Čehi so bili tokrat premočni, Ptujčani v postavi Boris Janžekovič, Peter Balta, Gorazd Vindiš, Matej Kostanjevec in Maja Sajovic pa so se v zadnji seriji uspeli zavihteti na tretje mesto in s tem dopolnili ekipni slovenski uspeh.

Z drugim in tretjim mestom pa stopničk za Slovence še ni bilo konec, na najvišjo sta se uvrstila Peter Balta med moškimi in Maja Sajovic med dekleti, ki je z zmago izpolnila cilj, ki si ga je zadala na prejšnji tekmi v Bellunu.

»Thalgau je očitno naše srečno mesto, tu smo namreč že lani stali na stopničkah, letos smo lanskoletni dosežek le še potrdili. Veseli smo, da smo skozi celotno tekmovanje skakali zelo konstantno, veliko je k temu uspehu pripomogla tudi Maja Sajovic. O zmagi, ki je le potrditev dobrega dela, lahko rečem le to, da sem visoko uvrstitev pričakoval, da pa bom povsem na vrhu pa si nisem mislil. Dosežka se veselimo, a je potrebno misli preusmeriti k naslednjim tekmovanjem, kajti sezona še ni končana,« je tekmovanje ocenil Ptujčan Peter Balta.

Zadnje stopničke izmed petih je osvojil še mladinec Marko Veselič, ki je postavil »piko na i« izjemno uspešnemu slovenskemu vikendu v Avstriji. Pred padalci sta še dve tekmovanji v svetovnem pokalu v mesecu oktobru, ko bodo gostitelji Nemci in Švicarji, sredi septembra pa jih čaka še svetovno prvenstvo, padalski mundial v Chicagu.

REZULTATI

EKIPE

1. Dukla 1 (Češ) 23 cm

2. Elan (Karun, Ban, Salkič, Erjavec, Bečan) 39

3. Ptuj (Janžekovič, Balta, Vindiš, Kostanjevec, Sajovic) 50

 

MOŠKI

1. Balta (Slo) 3 cm

. Tabor (Češ) 3

3. Marcinek (Svk) 4

 

ŽENSKE

1. Sajovic (Slo) 7 cm

2. Ferrand (Fra) 7

3. Popa (Rom) 8

 

MLADINCI

1. Urban (Svk) 13 cm

2. Chladek (Češ) 13

3. Veselič (Slo) 15