Pahor podprl ustanovitev Fundacije za pomoč socialno šibkim športnikom

Predsednika OKS Bogdana Gabrovca je danes sprejel predsednik Republike Borut Pahor in prisluhnil njegovim predlogom.

Objavljeno
30. januar 2015 15.10
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Novi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Bogdan Gabrovec se je danes srečal s predsednikom Republike Borutom Pahorjem in mu predstavil svoje načrte za prihodnost. Glavna tema je bila ustanovitev Fundacije za pomoč športnikom, ki jo je Gabrovec predlagal, Pahor pa podprl.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost v uradu predsednika Pahorja, bo namen fundacije sistematična skrb za finančni položaj športnikov. V ospredju bodo predvsem perspektivni športniki, ki za vstop v vrhunski šport nimajo ustreznih finančnih sredstev. Pahor je vse skupaj pozdravil in izrazil pripravljenost za sodelovanje. Obenem je poudaril, da šport ni le način zdravega življenja, temveč tudi pomembno področje narodove identitete.

Predsednik OKS je v družbi enega od treh podpredsednikov Tomaža Barade in generalnega sekretarja Toneta Jagodica v nadaljevanju predstavil pobudo za organizacijo t.i. Slovenske hiše, ki bo na OI v Riu de Janeiru prihodnje leto skrbela za promocijo Slovenije. Skupaj s Pahorjem pa so predebatirali tudi prizadevanje OKS za učinkovitejšo promocijo športa med mladimi, promocijo Slovenije na mednarodnih tekmovanjih ter omogočanje ustreznih pogojev za trening vsem vrhunskim športnikom in športnicam.