Panvita je s Potočnikom pridobila širino

Odbojkarji Panvite Pomgrada, okrepljeni z občasnim reprezentantom Jernejem Potočnikom, v derbiju strli Kamničane.

Objavljeno
08. december 2014 19.23
tre_ODBOJKA NA MIVKI
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport
Ljubljana – Dva občasna odbojkarska reprezentanta, Jan Planinc in Jernej Potočnik, sta si nedavno kruh služila v Grčiji, a nič več. Prvi novega delodajalca še išče, drugi ga je našel v Panviti Pomgradu. Med tednom mu je pomagal v pokalnem obračunu, v soboto je uspešno prestal prvoligaško vrnitev.

Sobočani so v derbiju 16. kola DP spravili na kolena rahlo favorizirano zasedbo Calcita Volleyballa, ki je zadržala drugo mesto, a ji Panvita že diha za ovratnik. Tudi trener zmagovalne ekipe Dejan Fujs je poudaril pomembnost angažmaja prekaljenega gorenjskega sprejemalca, ki je ponovno soigralec Aljoše Bogožalca, s katerim je garderobo svojčas že delil v UKO Kropi, dobro pa je že uigran tudi s podajalcem Nejcem Zemljakom, z njim je namreč tvoril izjemno uspešno navezo v odbojki na mivki.

»Z Jernejem smo veliko pridobili. Resda se mu pozna, da še ni v tekmovalnem ritmu, smo pa z njim končno pridobili tudi na širini, kar se je še zlasti odrazilo ob poškodbi Dejana Pelemiša. Veseli me, da smo tudi brez njega v nadaljevanju tekme igrali dobro,« je poudaril Fujs, Potočnikovega debija pa se je dotaknil tudi Aleš Hribar, pomočnik kamniškega trenerja Marka Brumna: »Bil je morda nekoliko slabši v napadu, zato pa odličen pri sprejemu.«

In res: gostje so največ žog s servisa poslali ravno na »Jerryja«, ki je bil s 46-odstotnim sprejemom najboljši na parketu. Sobočani še vedno igrajo brez prvega organizatorja igre Zemljaka, ki še ni saniral poškodbe, njegova menjava, mladinski reprezentant Urban Drvarič, pa z vsako tekmo pridobiva samozavest, medtem ko njegov talent ni bil nikdar vprašljiv.

»Urban dokazuje, da ni zastonj mladinski reprezentant, tudi z njim smo dobili dodatno širino in je glavni 'krivec', da Nejčeve odsotnosti ne pogrešamo v tolikšni meri,« je pripomnil Fujs, vesel, da je blažja poškodba blokerja članske izbrane vrste Uroša Pavloviča že preteklost. »Moji fantje si za sobotno predstavo zaslužijo pohvale, sploh v četrtem nizu, ko so bili že v izgubljenem položaju (11:16), a so verjeli vase in zasukali potek,« je končal soboški trener.