Peter, Sara in druščina na Iliriji

Ta konec tedna se bo 200 plavalcev merilo v več kot 80 let starem bazenu na Iliriji.

Objavljeno
04. maj 2012 18.01
Mojca Finc, šport
Mojca Finc, šport

Ljubljana - Na Iliriji je vse nared za 32. plavalni miting; bazen je sveže prebarvan in čaka na plavalke in plavalce iz petih držav. Zastopstvo v več kot 80 let starem ljubljanskem bazenu ne bo prav odmevno, saj večina lovi olimpijsko normo na mitingu v Banjaluki.

Prvo ime mitinga bo izkušeni ljubljanski plavalec Peter Mankoč, ki bo nastopil na 100 m delfin. »To je zadnja tekma pred evropskim prvenstvom v Debrecenu. Zaradi dotrajanega bazena se vrhunskega rezultata ne morem nadejati. Veliko bo odvisno tudi od vremena. Če bo zapihal veter, lahko plavam pol sekunde slabše,« je povedal Ljubljančan, ki je v preteklosti obljubil, da bo na mitingu, ki ga vsako leto vestno pripravi njegov klub, nastopal dokler mu bo zdravje dopuščalo.

S pripravami to sezono, ki bo vrhunec dosegla z olimpijskimi igrami v Londonu, je najboljši slovenski plavalec zadovoljen. »Vse gre po načrtu. Veseli me, da sem letos v tem obdobju hitrejši v primerjavi z istim obdobjem v prejšnjih letih. Pri 34. letih je to velika spodbuda. Vem, da lahko konkuriram najboljšim,« je opisal trenutno formo.

Nastopili bosta tudi obe plavalki z normo A za olimpijske igre - srebrna iz Pekinga Sara Isaković in Anja Klinar -, poleg njiju bosta moči iz Gorenjske banke Radovljice preizkušala še Robert Žbogar in Teja Zupan, kranjski Triglav bo ob odsotnosti poškodovane Anje Čarman in Emila Tahiroviča, ki se mudi v Banjaluki, zastopala Urša Bežan. Najštevilčnejši bodo plavalci in plavalke gostiteljice Ilirije, nastopilo jih bo 50; med njimi tudi Mankočevo dekle, estonska plavalka Triin Aljand, in mladi up Anže Tavčar.