Petje s kolenom spravil Jonkusa hitro na kolena

Borilni športi: Metličanu Samu Petjetu še evropski pas v kategoriji do 71 kg po pravilih K1.

Objavljeno
14. april 2014 22.48
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Ljubljana – Samo Petje je presenetil celo sebe, ko je v dvoboju za naslov evropskega prvaka v kategoriji do 71 kg po pravilih K1 v Trstu že po dveh minutah prisilil k vdaji Litovca Tadasa Jonkusa. Vzhajajoči zvezdnik iz Metlike je namreč pričakoval precej težjo borbo.

»Nedeljski obračun sva začela zelo zadržano, kakor boksarja, pred katerima je dolgih 12 rund. Glede na to, da je Jonkus pred kratkim osvojil turnir King of Kings in da se je pred leti Miranu Fabjanu upiral vseh pet rund, sem pričakoval sodniško razglasitev. Da ga bom nokavtiral, res nisem pomislil,« je priznal Petje in v nadaljevanju razkril, kako je 27-letnega Litovca, ki je sebi v prid odločil kar 67 od 91 obračunov, spravil na kolena.

»Tadas se je sklonil v trenutku, ko sem ga napadel z levim kolenom, s katerim sem mu prebil nos. Takoj zatem sem se ga lotil še pestmi, nakar je – da bi se izognil nadaljnjim udarcem – počepnil, sodnik pa je zaradi njegovega močno poškodovanega nosu prekinil dvoboj,« je 22-letni Metličan opisal pot do nove bliskovite zmage, s katero je naslovu evropskega prvaka v tajskem boksu dodal še lovoriko združenja MTA po pravilih K1.

A na njej si niti dobro oddahniti ne more, saj ga že čez 10 dni na spektaklu FFC v Tivoliju čaka obračun z Nizozemcem Kevinom Hesselingom. Ker je Petje trdno odločen doseči novo zmago, po včerajšnjem prostem dnevu danes spet preliva znoj na treningu ...