Petkovšek v finale z drugo oceno

Mitja Petkovšek se je v Cottbusu izkazal z drugo oceno kvalifikacij na bradlji, Saša Golob uspešna na parterju.

Objavljeno
14. marec 2014 21.34
Gimnastika
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Cottbus - Slovenski športni gimnastičarji so bili drugi dan tekme svetovnega pokala v Cottbusu bolj prepričljivi kot včeraj, saj sta Mitja Petkovšek in Saša Golob napredovala v nedeljski finale.

Petkovšek je nastopil v kvalifikacijah na bradlji in z oceno 15,300 zasedel drugo mesto, za Ukrajincem Olegom Vernjajevom (15,766).

Saša Golob je sodelovala v kvalifikacijah na parterju in se kot šesta (13,433) uvrstila v nedeljski finale, zanjo pa nista bila usodna niti dva padca na gredi. Najvišjo oceno kvalifikacij je sicer prejela Romunka Andreea Munteanu (14,000).

Danes je nastopil še Alen Dimic, ki je bil dvakrat neuspešne. V kvalifikacijah na bradlji je bil 33. (12,266), v kvalifikacijah na drogu pa 23. (13,300).

»V Cottbusu smo dobili okvirno sliko trenutne pripravljenosti slovenske reprezentance. Mitja je kljub zdravstvenim težavam rutinirano opravil vajo in se z visoko oceno zanesljivo uvrstil v finale. Prav tako Golobova na parterju, škoda pa je, da se v finale ni uvrstila tudi Teja Belak, ki je na gredi zasedla deveto mesto. Videlo se je, da nekaterim tekmovalcem še manjka ponovitev oziroma treninga, vsekakor pa so vsi pokazali, da so na pravi poti za raven, ki je potrebna za finale na tekmah svetovnega pokala,« je povedal selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.