Petkovšku spodletelo ob uvodu, v finalu le Bertoncelj

Skozi kvalifikacije uvodne tekme svetovnega pokala v športni gimnastiki se je od Slovencev prebil le Sašo Bertoncelj.

Objavljeno
16. marec 2013 19.38
Posodobljeno
16. marec 2013 19.38
Š. Ro., Delo.si/STA
Š. Ro., Delo.si/STA

Pariz - Na uvodni tekmi svetovnega pokala v športni gimnastiki v La Roche sur Yonu bo v jutrišnjem finalu od slovenske četverice nastopil le Sašo Bertoncelj. Slednji je imel z oceno 15,266 točke četrti dosežek kvalifikacij na konju z ročaji.

»Zadovoljen sem s prvim delom vaje, ki je bil eden boljših. Čutil sem še rezerve, ampak doslej mi še ni uspelo teh težjih elementov tako dobro povezati kot danes. Sem pa na koncu naredil dve majhni napaki, pri predzadnjem elementu in seskoku. Da, pri doskoku, ne moreš verjeti. Tudi jaz lahko pri doskoku malce 'pocepetam' in tako sem tam pustil sodnikom dve desetinki točke. Povsem brez potrebe,« je po pisanju STA, po kvalifikacijah o svoje uvodnem nastopu v novi sezoni povedal Bertoncelj.

Mitji Petkovšku pa se po napakah na bradlji ni uspelo prebiti v nedeljski finale. »Nič kaj posebej ni bilo narobe. Počutil sem se solidno. Ampak že pri prvem toču sem narobe prijel bradljo, začel sem se opotekati, v drugem me je odneslo, tako da sem moral dvakrat preprijeti, pri prehodu v tretji element pa sem naredil veliko napako. Prekinil sem vajo in nadaljeval od tam,« je svoje težave med nastopom na bradlji uvodoma opisal štirikratni zaporedni skupni zmagovalec svetovnega pokala.

V ženski konkurenci sta na uvodnem svetovnem pokalu to sezono, kjer telovadci in telovadke tudi prvič nastopajo po novem tekmovalnem pravilniku, slovenske barve zastopali Teja Belak in Saša Golob. Nobeni se med elitno dvanajsterico povabljenk ni uspelo prebiti med štiri najboljše, da bi nastopili v nedeljskem finalu.

Belakova je na preskoku pri drugem skoku padla, tako da je bila z oceno 11,666 točke na koncu sedma. Več težav je imela na gredi, kjer imata obe z Golobovo novi in precej oteženi sestavi. Belakova je izpustila nekaj vezav in enkrat padla, tako da je bila z 10,933 točke 12., Golobova pa je na tem orodju naredila dobro vajo, a ji sodnice niso štele nekaj vezav, tako da je bila z oceno 12,500 sedma. Golobova je nastopila še na parterju, kjer ji je uspela lepa vaja, z oceno 12,866 pa je prav tako končala na sedmem mestu.

Nedeljski finalni nastopi, kjer se bo Bertoncelj boril za eno od kolajn, se bodo začeli ob 15. uri.