Petkrat finale za slovenske mirnovodaše

Za najvišja mesta se bodo na Portugalskem potegovali Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman in Jošt Zakrajšek.

J. P.
pet, 19.05.2017, 23:05

Lizbona - Kajakaši in kanuisti na mirnih vodah so sezono svetovnega pokala odprli v portugalskem Montemor-o-Velhu, slovenska odprava pa si je uvodni dan zagotovila pet finalnih nastopov: Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman na 200 in 500 metrov, Jošt Zakrajšek pa na 1000 metrov.

Četrtouvrščena z lanskih olimpijskih iger v Riu je morala na 500-metrski razdalji v kvalifikacijah premoč priznati zgolj Caitlin Ryan z Nove Zelandije, medtem ko je četrtouvrščena Ostermanova za mesto zgrešila neposredno uvrstitev v finale, ki pa ga je nato ujela prek polfinala. Obe Slovenki sta bili uspešni tudi na 200 metrih: Ponomarenkova je v svoji skupini zmagala, Ostermanova je bila tretja, obe sta se prebili v finale A.

Zakrajšek je bil brez konkurence v svoji skupini na 1000 metrih, medtem ko bo Simon Blaževič, peti v predtekmovanju in četrti v polfinalu, tekmoval v finalu B. Oba Slovenca sta se nato na 500-metrski razdalji s petima časoma svojih kvalifikacijskih skupin prebila v polfinale, podobno kot tudi Tilen Vidovič na 200 metrih, ki je bil ravno tako peti v skupini.

Prijavi sovražni govor