Petrušićeva: Na SP ne želim le statirati

Ana Petrušić je zmagala na močnem turnirju v Mariboru. Kolajni tudi za Trajkovića in Anićevo.

Objavljeno
26. februar 2017 23.46
PETRUŠIČ Ana (levo), 26.2.2017, Maribor [ana petrušič, taekwondo]
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Maribor – Najmočnejši turnir tekvondoja (WTF) pri nas ni razočaral navzočih navdušencev nad olimpijsko borilno veščino. Skoraj tisoč borcev in bork je v dveh tekmovalnih dneh prikazalo atraktiven tekvondo, med slovenskimi reprezentanti pa so se zavihteli najvišje Ana Petrušić, Ivan Trajković in Franka Anić.

Eno najbolj privlačnih borb, polno zasukov, sta uprizorili Ana Petrušić in obetavna Hrvatica Kristina Tomić, ki sta se v finalu izmenjavali v vodstvu, Ana je v 3. rundi zasukala izid, nato pa se veselila končnega prvega mesta z doseženo »zlato« točko.

»Po evropskem prvenstvu in osvojeni kolajni sem si kar dobro okrepila samozavest. Kot ste videli, se je to poznalo tudi v mojih borbah, četudi je bila konkurenca veliko močnejša kot lani, poglejte le mojo zadnjo tekmico s Hrvaške,« je ocenila najvišje uvrščena Slovenka na mariborskem turnirju in se nato že ozrla v prihodnost. »Zaradi osvojenih točk se bom dodatno povzpela po svetovni jakostni lestvici, česar sem najbolj vesela. V prihodnjih mesecih bom poskušala še napredovati, saj na svetovno prvenstvo ne bom odšla kot statistka,« je izpostavila glavni cilj te sezone Ana Petrušić, to je junijsko svetovno prvenstvo v Južni Koreji, domovini tekvondoja olimpijske različice WTF.

Uspeh Petrušićeve sta dopolnila še srebrni Ivan Trajković in bronasta Franka Anić, blizu kolajne je bil tudi Jure Pantar. Trajković je v kategoriji do 87 kg prikazal tri odlične borbe, v finalu si je proti višje postavljenemu Srbu prehitro nabral zaostanek.

»Vsak lahko premaga vsakogar, v Turčiji je denimo padel prvi s svetovne lestvice, tokrat Srb ni … Morda nam je ponagajal elektronski sistem točkovanja, a se na to ne bomo izgovarjali, morda je Ivan pregorel v želji, da bi tudi pred svojimi navijači dokazal, da lahko poseže po prvem mestu,« je ocenil Kristijan Kovačič, direktor slovenske zveze WTF, in dodal: »Stanovitno osvajamo kolajne na turnirjih; enkrat eden, drugič drugi. To je dobro, najmanj v takem slogu želimo tudi nadaljevati. Vesel sem uspeha Ane, tudi Ivan je ohranil visok domet, spodbudna je tudi vrnitev Franke med nosilce kolajn. Turnir je bil zelo kakovosten, območje jugovzhodne Evrope slovi kot tradicionalno močno v tekvondoju, zato moraš biti vselej odlično pripravljen.«

Organizatorji odprtega prvenstva Slovenije so lahko zadovoljni z opravljenim. Na turnir so pritegnili skoraj 1000 tekmovalcev iz 38 držav, polovica je bilo članov, ki so se predstavili včeraj. Festival tekvondoja v mariborski dvorani Tabor se je začel že dan prej, ko so se merili kadeti. Med slednjimi so se ovenčali s kolajnami Lin Kovačič, Larisa Lončarić, Domen Molj in Rok Motaln.