Petrušičeva v Mariboru na vrhu, Trajković drugi

Na tekvondo turnirju v Mariboru je Ana Petrušič zmagala med borkami do 49 kilogramov.

Objavljeno
26. februar 2017 22.00
TAEKWONDO
N. Gr., STA
N. Gr., STA

Maribor - Drugi in hkrati zadnji dan svetovnega pokala v taekwondoju v Mariboru so na osem borilnih prostorov stopili člani. V slovenski reprezentanci se je najvišje zavihtela Ljubljančanka Ana Petrušič in zmagala med borkami do 49 kg. Domačin Ivan Trajkovič je med borci do 87 kilogramov osvojil drugo mesto, Franka Anić (do 73 kg) pa je bila tretja.

V finalu je nastopila Ana Petrušič iz ljubljanskega kluba Dragon in zmagala med borkami do 49 kg. Pomerila se je s Hrvatico Kristino Tomić, ki je v prvi rundi povedla s 7:2. Slovenka je v drugi rundi znižala zaostanek na 4:8, tretja pa se je končala z neodločenim izidom 11:11, kar je pomenilo borbo za zlato točko. Tam je Slovenka slavila z 2:0 in osvojila prvo mesto.

»To je finalna borba, nimaš kaj izgubiti, greš na vse ali nič, vse je mogoče, vse se da nadoknaditi in sem zelo, zelo vesela tega uspeha. Konkurenca na tem turnirju je bila letos zelo močna, precej večja kot lani, verjamem, da bo drugo leto še večja. Vse nasprotnice so dobre in vsakdo lahko premaga vsakogar,« je po zmagi dejala aktualna športnica Ljubljane.

Danes je v ring stopil tudi domači adut Ivan Trajkovič in med borci do 87 kg osvojil drugo mesto. Trajkovič je imel v Mariboru konkurenco 17 borcev in do finala zmagal tri borbe, v odločilni pa se pomeril s Srbom Draškom Jovanovim, bronastim z evropskega prvenstva, ki je lani v Mariboru v tej kategoriji zmagal, saj je Trajković nastopal kategorijo višje nad 87 kg.