Peyton Manning končal bogato kariero

Legendarni podajalec Denver Broncos, Peyton Manning, se po 18 letih poslavlja od lige NFL.

Objavljeno
06. marec 2016 16.38
M. Ž.
M. Ž.

Denver - Severnoameriško moštvo lige NFL Denver Broncos je sporočilo, da bo njihov legendarni podajalec Peyton Manning končal svojo kariero.

39-letni Manning je v ligi NFL igral šestnajst sezon in se uveljavil kot eden izmed najboljših podajalcev vseh časov. V ligi je debitiral leta 1998 pri Indianapolisu iz njim leta 2007 osvojil svoj prvi naslov prvaka, štiri leta kasneje pa se je pridružil Denverju, s katerim je v pretekli sezoni znova dvignil znameniti pokal Vincea Lombardija.

Peyton Manning je poskrbel za številne rekorde, med drugim je bil največkrat izbran za najkoristnejšega igralca lige (5), je edini igralec, ki je kot začetni podajalec osvojil naslov prvaka z dvema ekipama, ima rekord za največ podanih touchdownov (539), podal je za največ yardov (71.940), podal za največ touchdownov v eni sezoni (55), podal za največ yardov v eni sezoni (5.477), ima največ zmag (200), ima največ tekem z vsaj 300 podanimi yardi (93), na tem seznamu pa so še številni mejniki.

»Ko pogledate njegov seznam dosežkov, lahko zlahka ugotovite, kako srečni smo bili, da smo ga imeli v svojih vrstah. Peyton je bil vse to, kar smo od njega pričakovali, in še več. Pri tem ne mislim samo na njegova dejanja v ameriškem nogometu, temveč tudi v naši skupnosti. Hvaležen sem, da je Peyton izbral Denver, hkrati pa bi mu rad čestital za kariero, zaradi katere bo postal član hrama slavnih,« je povedal podpredsednik Denverja John Elway.

Novico o Manningovem slovesu so zaenkrat sporočili le Denver Broncos, legendarni podajalec naj bi to novico uradno sporočil na jutrišnji novinarski konferenci, poročajo ameriški mediji.