Pintarjeva podrla najtrdovratnejši rekord

Radovljiška plavalka je na EP v kratkih bazenih na Danskem na 100 m mešano postavila enajsti predtekmovalni čas.

Objavljeno
14. december 2017 13.22
J. P.
J. P.

København - Najtrdovratnejši slovenski absolutni rekord v plavanju je po 16 letih vendarle padel. Za to je na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih na Danskem poskrbela radovljiška olimpijka Tjaša Pintar, ki je s časom 1:00,76 podrla dosedanjo najboljšo znamko na 100 metrov mešano, ki si jo je od evropskega prvenstva v kratkih bazenih leta 2001 v Antwerpnu, ki ga je zapečatila s srebrnim odličjem, lastila še ena (nekdanja) radovljiška plavalka Alenka Kejžar (1:00,90), poroča STA. Pintarjeva je vpisala enajsti predtekmovalni izid.

Komaj 17-letna članica Olimpije Neža Klančar pa si je ob ognjenem krstu na članskem velikem tekmovanju s prepričljivo zmago v predtekmovalni skupini zagotovila polfinalni nastop v prestižni disciplini 100 metrov prosto. Na letošnjem mladinskem evropskem prvenstvu bronasta obetavna Ljubljančanka (na 50-metrski razdalji) se ni ustrašila konkurence, hitro je prevzela pobudo, si suvereno pokorila konkurenco in s časom 54,53 osebni rekord popravila za 1,3 sekunde. Polfinale je ujela kot zadnja.

Že včeraj pa sta si današnji finalni nastop na 800 metrov prosto priborili Ravenčanka Tjaša Oder in mladinka Branika Katja Fain.