Pistorius se je pritožil

Padli paraolimpijski as je na južnoafriško ustavno sodišče vložil pritožbo na obosdbo zaradi umora Reeve Steenkamp.

Objavljeno
11. januar 2016 19.08
J. P.
J. P.

Johannesburg - Eden najbolj razvpitih in medijsko odmevnih primerov zadnjega desetletja, v katerem kot osrednja figura nastopa nastopa padli paraolimpijski bog Oscar Pistorius, dobiva vedno nove razsežnosti. Tako je južnoafriški atlet danes na ustavno sodišče vložil pritožbo na odločitev vrhovnega sodišča, ki ga je lanskega decembra obsodilo na 15 let za zapahi zaradi umora partnerke Reeve Steenkamp. Novico je potrdil Oscarjev odvetnik Andrew Fawcett.

Že predlani je bil 29-letnik na prvi stopnji obsojen na petletno zaporno kazen zaradi nenaklepnega uboja, a se je tožilstvo, ki ga je bremenilo umora, na odločitev pritožilo, vrhovno prizivno sodišče pa mu je naposled prikimalo. Po decembrski obsodbi na 15 let zaporne kazni so ga proti plačilu varščine v višini 630 evrov izpustili v hišni pripor.

Spomnimo: Južnoafričan je na valentinovo leta 2013 s štirimi streli skozi zaprta vrata kopalnice hladnokrvno pokosil Steenkampovo, vse odtlej pa se je sodišče trudil prepričati, da je to storil v slepi veri, da je v prostoru vlomilec.