Plavalci v Kranj po vozovnice za EP

Ta konec tedna bo selektor Miha Potočnik na mitingu v Kranju izbral potnike za EP v Herningu na Danskem.

Objavljeno
21. november 2013 14.16
tlo/dugonjic
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Kranj - V soboto in nedeljo bo v Kranju na sporeud tradicionalni plavalni miting, ki bo po pravilih plavalnega selektorja Mihe Potočnika tudi zadnje tekmovanje za izpolnitev norme za nastop na decembrskem evropskem prvenstvu v Herningu na Danskem.

Normo za evropsko prvenstvo v kratkih bazenih, ki bo od 12. do 15. decembra, že imajo evropski rekorder na 50 prsno Damir Dugonjić, najmlajša olimpijka Nastja Govejšek, aktualni mladinski svetovni prvak na 50 prsno Peter John Stevens, nekdanja mladinska svetovna prvakinja Tjaša Oder, najizkušenejši v slovenski vrsti Robi Žbogar, Tjaša Pintar, Martin Bau, Tjaša Vozel ter varovanka legende slovenskega plavanja Boruta Petriča Špela Bohinc. Zaradi poškodbe rame bo manjkala trenutno najboljša slovenska plavalka Anja Klinar.

S formo zanesljivih potnikov v Herning je selektor Potočnik trenutno zelo zadovoljen. »V Zagrebu so plavalci, ki so bili na višinskih pripravah, dosegali res dobre izide. Moram reči, da takega vzdušja in takšnega pozitivnega pristopa, kot smo ga imeli letos, ne pomnim. V teh razmerah je bilo res užitek delati,« je povedal Potočnik.

V Zagrebu so z dosežki izstopali Govejškova z novima mladinskima državnima rekordoma na 50 m delfin in 100 m prosto, Stevens, ki je Dugonjiću odvzel mladinski državni rekord na 50 m prsno tudi v 25-metrskem bazenu, ter Pintarjeva z osebnim rekordom in najboljšim dosežkom mitinga na 200 m prosto, Bau z osebnimi rekordi na 200 m prosto, delfin in mešano, Odrova z dobrim dosežkom na 800 m prosto na mitingu v Celju in Vozlova z dosežki v prsnem slogu v Zagrebu.

Deveterici potnikov se bo bržkone pridružil še kdo. Najbližje uvrstitvi v reprezentanco je Žiga Cerkovnik, a Potočnik dodaja, da so norme odprte tudi za druge plavalce, miting pa bo pokazal, kako so delali Ravenčanka Gaja Natlačen, Celjanka Anemari Košak, triglavanka Neža Marčun in Ribničanka Lucija Kous, ki so blizu norme za Dansko, to pa si želi tudi izkušeni triglavan Emil Tahirovič.

Med tujimi plavalci bodo v Kranju najmočnejši tekmeci s Hrvaške, posebej njihov adut v delfinovem slogu Mario Todorović,na mitingu pa bodo nastopili tudi tekmovalci iz Madžarske in Italije.