Plavalno EP: Tanja Šmid v polfinale, Martin Bau dve sekundi od finala

Na EP v Berlinu se je Tanja Šmid na 200 m s svojim najboljšim letošnjim izidom prebila v polfinale.

Objavljeno
21. avgust 2014 11.59
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Berlin - Na evropskem prvenstvu v Berlinu je danes svoj kvalifikacijski nastop na 200 m prsno z odliko opravila Tanja Šmid. Plavalka ljubljanske Ilirije je v predtekmovanju z 2:30,29 dosegla svoj najboljši letošnji izid in osvojila 14. mesto ter si tako priborila nastop v polfinalu.

Nekoliko slabše se je odrezala Tjaša Vozel, ki je bila v tej disciplini 24. s časom 2:32,59.

Še en zelo dober nastop pa je pokazal Mariborčan Martin Bau, ki je z dosežkom 7:59,76 za skoraj 11 sekund popravil osebni rekord na 800 m prosto, zmagal v svoji predtekmovalni skupini in zasedel 15. mesto. V zgoščeni konkurenci sta mu za veliki finale zmanjkali dve sekundi.

Popoldan pa slovenski tabor ob Šmidovi nestrpno pričakuje še finalni nastop Tjaše Oder, ki jo v prvi disciplini popoldneva (ob 18.07) čaka finale na 800 m prosto. Že v sredo je Odrova z dosežkom 8:31,14 popravila državni rekord, bržkone pa bo ta izziv za koroško plavalko tudi v finalu. Nekdanja mladinska svetovna prvakinja ob dobrem nastopu lahko računa najmanj z bojem za uvrstitev okrog petega mesta, medalje pa bodo vsaj tokrat bržkone še nedosegljive.