Pleška vleče v trenerske vode

Libero ACH Volleyja Matija Pleško še ni rekel zadnje.

Objavljeno
12. marec 2016 22.58
Posodobljeno
13. marec 2016 08.00
Andrej Flajs in Pleško Matija na tekmi ACH Volley Vojvodina,Ljubljana Slovenija 21.01.2016 [Odbojka,šport]
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana – Sedma interligaška lovorika je pristala v vitrini odbojkarjev ACH Volleyja. Z zmago v finalnem obračunu dveh udeležencev lige prvakov nad Hypom Tirolom so se Innsbružanom maščevali za poraz brez dobljenega niza v rednem delu, mož iz ozadja, ki je pri mnogih uspehih neupravičeno spregledan, pa je 40-letni libero Matija Pleško.

Sodeloval je pri osvojitvi šestih inteligaških trofej, tako kot kapetan Andrej Flajs. »Vsaka je bila sladka, nekaj posebnega je tudi tokrat, ker smo na kolena spravili zahtevnega tekmeca, prvič pa sem jo osvojil v domačem Tivoliju,« poudarja Pleško in dodaja: »V ta razred bi dodal še leto 2007, ko smo zmagali še v Radovljici in začeli pohod, ko smo v sezoni osvojili vsa štiri tekmovanja, v katerih smo nastopali, pa tudi predlansko lovoriko z Luko Slabetom kot trenerjem.«

Je v eminentni družbi še aktivnih odbojkarjev, starih vsaj 40 let – Samueleja Papija, Sergeja Tetjuhina, Hrista Zlatanova, Marcela Elgartna ... »Družijo nas zgolj leta, jaz lahko tem gospodom morda vodo nosim ali vezalke zavežem. To so igralci najvišjega svetovnega razreda, kamor jaz nisem nikdar sodil. Sem pa vesel, da mi telo še tako dobro služi, da delam tisto, kar počnem najraje, ker je odbojka poleg družine moj način življenja. Očitno sem še vedno toliko dober, da lahko takšni zasedbi, kot je ACH Volley, pomagam pri osvajanju lovorik,« se nasmehne Pleško.

Pogodba ga s klubom veže še prihodnjo sezono, pa ga spet kaj vleče v trenerske vode? »Trenerska epizoda v Logatcu je bila le intermezzo, to je bila rehabilitacija moje poškodbe, za katero domala nihče ni vedel. Že nekaj let imam trenersko licenco A, tudi letos je prišla ponudba s strani vodstva ACH Volleyja, da bi po Bogdanu Kotniku prevzel ekipo, a sem jo zavrnil, ker imam še nekaj igralskih ambicij,« je dodal neuničljivi libero.

V ženski konkurenci pa so se odbojkarice Calcita Ljubljane veselile druge interligaške lovorike v treh letih. Glavnino so opravile že v polfinalu, ko so v večnem derbiju odpravile Mariborčanke, sinoči pa doseženo le še nadgradile z gladko zmago s 3:0 (21, 19, 19 – Kostić 13, Koleva 12, Kučej 10, Grudina 9, Potokar 8, Hribar 2, Van de Vyver 1) nad najboljšo zasedbo rednega dela, madžarskim Bekescsabaijem.

Zaključni turnir interlige za moške

Finale

ACH Volley : Hypo Tirol 3:1 (23, 23, -22, 19)

Dvorana Tivoli, gledalcev 300, sodnika Szabo (Mad) in Rajković (Hrv)

ACH Volley: Kozamernik 12, Walker 11, Satler 2, Pleško (L), Mochalski 20, J. Pokeršnik 13, M. Koncilja 10 – prva postava; Kozlowski, Jurič, Terpin; Flajs, Purič, Ledinek (L) in Donik niso igrali;

Hypo Tirol: Beer 3, Lukinha (L), Chrtiansky 4, Peda 9, Teepan 14, Ropret 7, Douglas 5 – prva postava; Koraimann 1, Tusch 1, Gabriel 14, Frances 4, Kronthaler.

 

Mali finale

Calcit Volleyball : Posojilnica Dob 3:2 (-20, 20, -21, 21, 11)

Dvorana Tivoli, gledalcev 120, sodnika: Brlas (Hrvaška) in Batkai-Katona (Madžarska).

Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 9, T. Štern 25, Štalekar 6, Vidmar 2, Štembergar Zupan 8, Brulec 1, Lakner 3, Kotnik 7, Ž. Štern 12, Videčnik, Konjedic.

Posojilnica Dob: Krasnevski 11, Hruška 2, Palgut 1, Weber, Wohlfahrstätter 10, Pavlović 12, Mlynarčik 14, Grut 16, Pušnik, Koncilja, Thaller 2.