Po Bogdanu Kotniku Nurko Čaušević?

Čaušević si je pokalni finale ogledal v družbi športnega direktorja ACH Volleyja, obenem pa ostal brez službe v Avstriji.

Objavljeno
13. januar 2016 12.31
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Potem ko je vodstvo slovenskega odbojkarskega prvaka ACH Volleyja včeraj sprejelo odstopno izjavo dosedanjega trenerja dr. Bogdana Kotnika zaradi poraza v finalu slovenskega pokala s Calcitom Volleyballom (1:3), se že špekulira o imenu njegovega naslednika, ki naj bi ga v ljubljanskem kolektivu obelodanili v kratkem. V vmesnem času bo moštvo vodil dovčerajšnji Kotnikov pomočnik Zoran Kedačič, ki je trenerske izkušnje nabiral pri Šoštanju Topolšici, vse glasnejše pa so govorice, da bo moštvo do konca sezone prevzel izkušeni 54-letni Hrvat Nurko Čaušević, ki je trenerski stolček pri tedaj še blejskem klubu v preteklosti že zasedal.

Čauševića je oko kamere ujele med nedeljskim finalnim dvobojem v Kamniku, ko je sedel ob boku športnega direktorja kluba Aleša Jerale, kar je hitro sprožilo govorice o tem, da bi utegnil dejansko naslediti Kotnika, pospešek pa so špekulacije dobile le malo pozneje, ko je postalo jasno, da je avstrijski prvoligaš in predstavnik v evropskem pokalu challenge Waldviertel (nekdanji Arbesbach, v katerem je treniral tudi nekdanjega reprezentančnega blokerja Davorja Čebrona) z njim prekinil pogodbo. Čaušević je blejsko ekipo vodil že ob prelomu tisočletja, ki se je nato vrnil v sezoni 2004/05 in ostal dve leti. Odtlej ga v slovenski odbojki ni bilo več videti.