Po dobrem začetku Mina brez finala

Jernej Kruder in Mina Markovič sta izpadla v polfinalu tekme svetovnega pokala v plezanju na balvanih.

Objavljeno
27. april 2014 16.06
*acr* PLEZANJE
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Chongqing - Polfinalni del tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v kitajskem Chongqingu se ni razpletel po željah slovenskih tekmovalcev, saj sta Jernej Kruder in Mina Markovič, ki sta dobro nastopila v kvalifikacijah, ostala brez finala najboljše šesterice v balvanih. Kruder je tekmo končal na 13. mestu, Markovičeva pa na 18.

»Polfinale se na žalost za naša tekmovalca nekako ni iztekel po pričakovanjih. Jernej Kruder je tekmo končal na 13. mestu in Mina Markovič na 18. Oba sta enostavno naredila preveč napak, predvsem Mina nekako ni in ni 'zaplezala', njeno plezanje je bilo preveč na 'ziher', kar pa enostavno glede na postavljene balvanske probleme ni prineslo želenega rezultata. Jernej pa bi v določenih trenutkih z malce več odločnosti z lahkoto prišel med prvih šest, se pravi v finale. Kljub vsemu smo lahko zadovoljni, ker smo vseeno videli, da smo nekako zraven, tako da gremo optimistično naprej na naslednjo tekmo,« je iz Kitajske sporočil selektor slovenske reprezentance Roman Krajnik.

Obema Slovencema je v kvalifikacijah šlo precej bolje. Kruder jih je končal na prvem mestu, Markovičeva pa si je delila tretje mesto z Nemko Juliane Wurm.

Kruder in Markovičeva bosta novo priložnost imela 3. in 4. maja, ko bo na sporedu tekma svetovnega pokala v Bakuju.