Po dveh porazih spet zmaga odbojkarjev

Mladi slovenski odbojkarji so v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo ugnali Turčijo.

Objavljeno
30. julij 2016 21.22
VOLLEYBALL-EURO-2015-ITA-SLO
A. V., STA
A. V., STA
Zagreb - Slovenska moška odbojkarska reprezentanca do 23 let je v kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo po dveh porazih proti favoriziranim Italijanom in Poljakom v četrtem krogu spet zmagala. S 3:1 (-21, 19, 22, 17) je ugnala Turčijo.

Slovenci, pri katerih se je po premoru zaradi poškodbe v ekipo vrnil poškodovani Urban Drvarič, so imeli v prvem nizu težave v napadu. Z vstopom v igro Drvariča pa so to popravili - Drvarič je bil celo najboljši server tekme - in niso imeli večjih težav na poti do druge zmage v kvalifikacijah. Nekaj malega so se mučili še v tretjem nizu, a so še pred končnico po zaslugi servisov zaostanek izničili, nato pa prišli v vodstvo z 2:1.

Z 22 točkami je bil v slovenski vrsti najučinkovitejši Tonček Štern, Sašo Štalekar je dosegel deset točk, od tega štiri z blokom, štiri točke z blokom je prispeval tudi David Kumer, ki je skupno prispeval devet točk, toliko je kazala tudi statistika Jureta Okrogliča, osem točk je dosegel Jan Kozamernik, šest pa Žiga Donik.

Varovanci Iztoka Kšele, ki bodo zadnjo tekmo odigrali jutri proti Hrvaški, imajo še nekaj teoretičnih možnosti za končno uvrstitev na drugo mesto in s tem napredovanje na prvenstvo leta 2017 v Egipt.