Po Gadniku se v Kanal vrača tudi Komel

Še en zveneč prestop pri slovenskem odbojkarskem prvoligašu Salonitu, z moštvom trenira tudi bloker Dane Mijatovič.

Objavljeno
08. oktober 2015 13.25
mdr Odbojka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Kanal - Odbojkarji Salonita gradijo moštvo, ki bo očitno konkurenčno za vrh slovenskega prvoligaškega tekmovanja. Potem ko ga je nedavno že okrepil nekdanji reprezentančni korektor Saša Gadnik, ki bo v Kanalu ostal, dokler ne dobi ugodne ponudbe iz tujine, je šel te dni po njegovih stopinjah še en nekdanji član izbrane vrste, sprejemalec Alan Komel. Majico ekipe trenerja Leona Schillinga bo lahko oblekel že na sobotnem gostovanju na Ravnah.

»Tudi za Komela, podobno kot za Gadnika, velja, da bo naš član do morebitnega odhoda v tujino, naš dres bo lahko nosil tako v ligaškem kot v pokalnem tekmovanju,« je zadovoljen športni direktor kluba Miloš Grilanc. Izkušeni 33-letni in 190 centimetrov visoki odbojkar ima za seboj že pestro mednarodno pot, ki ga je mimo Italije in Grčije nazadnje vodila še v Izrael k Hapoelu Mate-Asher Aku, s katerim je nastopal tudi v evropskem pokalu challenge.

Morda pa se Salonitu obeta še en zveneč prestop, saj te dni v Kanalu trenira tudi otrok severnoprimorskega kolektiva Dane Mijatovič. Občasni reprezentančni bloker bi moral kariero nadaljevati v Belgiji, z moštvom Antwerpna je tudi že podpisal pogodbo, a jo je pozneje razdrl, saj so se njeni pogoji naknadno spremenili, tako da je trenutno brez kluba. Prav na blokerskem položaju je Salonit zaenkrat najšibkejši, saj za standardna Urbana Česnika in v Desklah živečega Brazilca Israela nima alternative.