Po Kaliforniji: Wiggins brez težav ubranil zmago

Zadnjo etapo kolesarske dirke Po Kaliforniji je dobil Britanec Mark Cavendish. Kristjan Koren končal kot 17.

Objavljeno
19. maj 2014 01.00
SPO-CYC-TOUR-OF-CALIFORNIA---THOUSAND-OAKS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - V Thousand Oaksu se je zaključila kolesarska dirka Po Kaliforniji. Zadnjo etapo je dobil Britanec Mark Cavendish, ki je v ciljnem šprintu s skokom nekaj sto metrov pred ciljem ugnal Nemca Johna Degenkolba in Slovaka Petra Sagana.

»Imel sem srečo, da sem zmagal, saj sem začel prehitro proslavljati in John je bil zelo blizu,« je po srečnem razpletu dejal zmagovalec etape, ki je sicer pred zadnjim vzponom že precej zaostajal, a se vrnil in ujel glavnino.

Skupni zmagovalec je postal Britanec Bradley Wiggins (Sky), ki ni imel težav pri ubranitvi skupne zmage. Zadnjo etapo je končal v glavnini v času zmagovalca, skupno pa je imel pol minute naskoka pred Avstralcem Rohanom Dennisom in Američanom Lawsonom Craddockom.

»Pokazal sem odlično predstavo v kronometru, a brez ekipe ne bi zmagal. Čestitke fantom, ki so opravili odlično delo,« je skupni zmagovalec pohvalil sotekmovalce iz moštva Sky, ki so večji del etape nadzirali potek dogodkov in pazili, da zmaga Wigginsa ni bila ogrožena.

Edini slovenski predstavnik Kristjan Koren je danes etapo končal v glavnini na 17. mestu v času zmagovalca, skupno pa je prav tako 17., za zmagovalcem je zaostal osem minut.