Po Kotniku in Slabetu Matjaž Hafner

Dosedanji pomočnik Bruna Najdiča pri Braniku in ženski odbojkarski reprezentanci je novi trener Posojilnice Dob.

Objavljeno
16. junij 2015 16.41
lvu*Odbojka
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Pliberk - Avstrijski odbojkarski podprvak, zamejska Posojilnica Dob, ima novega trenerja. Kot veleva že skorajda tradicija zadnjih sezon, slovenskega. Po Bogdanu Kotniku in Luki Slabetu, zdajšnjem in nekdanjem strokovnjaku na klopi ACH Volleyja, ki sta zamejsko zasedbo vodila vsak po polovico minule sezone, je zdaj na vroči stolček sédel še 43-letni Matjaž Hafner, doslej pomočnik Bruna Najdiča pri državnih podprvakinjah Novi KBM Branik in ženski članski reprezentanci.

Hafner je bil svojčas tudi igralec Posojilnice, bodisi kot sprejemalec ali libero, tako da tamkajšnje razmere dobro pozna. »Veselim se novega izziva pri Dobu. Kot igralec sem v dresu tega kluba nanizal precej lepih izkušenj, prepričan pa sem, da bom tudi kot trener nadaljeval uspehe tukajšnjega kolektiva. V Pliberku so razmere za delo odlične, sestavili bomo konkurenčno moštvo,« je prepričan Hafner, ki pa s Posojilnico ne bo (več) sodeloval v ligi prvakov, ki se ji je vodstvo kluba odpovedalo.

O spremembah v igralskem kadru v klubu zaenkrat še molčijo, doslej si je pri finalistu avstrijskega prvoligaškega tekmovanja, od katerega je bil boljši Hypo Tirol, kruh služila tudi peterica Slovencev: libero Jani Kovačič, podajalec Rok Satler, bloker Danijel Koncilja in sprejemalca Andrej Grut in Nejc Pušnik.