Po Maruši Štangar bronast še Enej Marinič

Slovenski judoist je na MSP v Zagrebu v borbi za 3. mesto v osmi sekundi podaljška ustavil Uzbekistanca Jusupova.

Objavljeno
22. oktober 2017 00.59
J. P.
J. P.

Zagreb - Slovenska odprava na mladinskem svetovnem prvenstvu v Judu v Zagrebu se veseli drugega odličja. Potem ko je bila Maruša Štangar tretja v kategoriji do 48 kilogramov, se je s kolajno bronastega leska okitil tudi Enej Marinič (nad 100 kilogramov), poroča STA. Nika Šlamberger in Gašper Trušnovec sta stala brez uvrstitve, jutri pa bo dogajanje zapečatila ekipna preizkušnja brez slovenskega zastopstva.

Sprva je Marinič z iponom odpravill Gruzijca Gelo Zališvilija, v četrtfinalu pa je moral po enakovredni borbi premoč priznati Nizozemcu Juru Spijkersu z vazarijem. V repešažu je z iponom strl odpor Mongolca Lkhagvadorja Batjargala in si na ta način odprl vrata do boja za kolajno.

V obračunu za bron se je skušal zoperstaviti Uzbekistancu Ališerju Jusupovu, s katerim sta uprizorila izjemno izenačen in negotov dvoboj do zadnje sekunde. V rednem delu si je vsak od njiju zagotovil po en vazari, podaljšek pa ni trajal dolgo, saj ga je 19-letni Enej z vazarijem zaključil že po pičlih osmih sekundah.