Po Poljski: Riblon zablestel na ciljnem vzponu druge etape

Drugo etapo kolesarske dirke po Poljski je na italijanskem prelazu Pordoi dobil Francoz Christophe Riblon.

Objavljeno
28. julij 2013 20.15
CYCLING-FRA-TDF2013
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Passo Pordoi - Francoski kolesar Christophe Riblon (AG2r), ki je še nedavno blestel na dirki po Franciji (zmagal je na vzponu na Alpe d'Huez), je dobro formo potrdil tudi na dirki po Poljski. V drugi etapi, ki je tako kot uvodna potekala na italijanskih tleh, je na vzponu na prelaz Pordoi premagal dva avstrijska kolesarja

V skupini ubežnikov napadel osem kilometrov pred ciljem, na katerem je imel minuto in dve sekundi prednosti pred  Thomasom Rohreggerjem in minuto in 18 sekund pred Georgom Preidlerjem.

Od Slovencev je bil najboljši Grega Bole (Vacansoleil), z zaostankom šestih minut in 26 sekund je zasedel 31. mesto. Robert Vrečer (Euskaltel Euskadi) je zaostal 11 minut in 16 sekund, uvrstil se je na 46. mesto, Simon Špilak je bil 97. (+29:13), Luka Mezgec pa je po neuradnih informacijah odstopil.

V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Poljak Rafael Majka, ima štiri sekunde prednosti pred Kolumbijcem Sergiom Henaom in šest sekund pred Riblonom. Robert Vrečer je 42. (+18:58), Špilak 58. (29:51), Bole pa 64. (+34:10).