Po pripravah v Beogradu Janežič začenja jutri

Slovenski rekorder v teku na 400 metrov se bo udeležil državnega prvenstva v krožnih tekih na Dunaju.

Objavljeno
20. januar 2017 16.16
OLYMPICS-RIO-ATHLETICS-M-400M
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenski atlet Luka Janežič, državni rekorder na 400 metrov, bo zimsko sezono odprl na jutrišnjem državnem prvenstvu v krožnih tekih na Dunaju (od 13.30 naprej), ki bo lovorike razdelil, ker v Sloveniji ni pokrite krožne steze. Janežič je dobršen del priprav na sezono opravil v Beogradu, ki bo marca gostil dvoransko evropsko prvenstvo.

»V Srbiji smo bili sprva deset dni, v drugo pa dober teden. Imeli smo dobre razmere v novi dvorani, ki je zelo lepa in v kateri je bilo še lažje trenirati. Na Dunaju bom nastopil, da pridem v tekmovalni ritem, nato me 1. februarja čaka močan miting v Düsseldorfu in nekaj dni pozneje še tekma v Franciji. Kot vsako leto sva s trenerjem Rokom Predaničem veliko delala na vadbi teka v zavojih in na štartih. Na evropskem prvenstvu imam visoke cilje, več bom lahko povedal po prvih tekmah, ker na treningih ne merimo časa,« je za STA pojasnil Janežič.

Na lanskih olimpijskih igrah v Riu je v polfinalu vpisal sedemnajsti izid in se kljub državnemu rekordu (45,07) ni prebil v finale. Predlani je bil bronast na evropskem prvenstvu do 23 let, medtem ko je na članskem svetovnem prvenstvu v Pekingu zasedel 28. mesto. Lani je bil v Amsterdamu še peti med evropsko člansko elito.