Po slabem štartu Bolt do zmage šele po fotofinišu

Usain Bolt je v svojem prvem nastopu v sezoni v teku na 100 metrov slavil zmago pred rojakom Kemarjem Bailey-Colom.

Objavljeno
09. maj 2013 11.01
ap London Olympics Athletics Men
D. O., Delo.si/STA
D. O., Delo.si/STA

Georgetown - Šestkratni olimpijski prvak Jamajčan Usain Bolt je v svojem prvem nastopu v sezoni na mitingu na Kajmanskih otokih v teku na 100 metrov šele po fotofinišu slavil zmago pred rojakom in partnerjem za trening Kemarjem Bailey-Colom. Oba sta tekla 10,09, o zmagovalcu so odločale tisočinke. Bolt je za slabši čas okrivil slabše razmere na progi.

Fotofiniš je tako razkril, da je Bolt, ki je imel zadnje tedne težave z mišico, tekel 10,083 sekunde, Bailey-Cole pa 10,089. Po tekmi je jamajški superzvezdnik dejal, da poškodba ni razlog za slabši čas.

»Odtekel sem slabo, pa tudi razmere na progi niso bile idealne. V prvih 50 metrih se nisem mogel pognati hitro iz startnih blokov, zdelo se mi je, da so na progi slabši pogoji. Zdaj se morava usesti skupaj s trenerjem (Glen Mills, op. STA) in ugotoviti, kaj je šlo narobe. Poškodbo mišice sem sicer rahlo čutil, a ni šlo za bolečino, tako da se ne morem izgovarjati na poškodbo,« je po zmagi dejal 26-letni Bolt, ki si želi na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016 ponoviti trojček zmag iz Pekinga 2008 in Londona 2012.

Eden od Boltovih najresnejših tekmecev Američan Tyson Gay je minulo soboto v Kingstonu pokazal odlično formo in z najboljšim izidom leta 9,86 prečkal ciljno črto.