Po zlatu Trstenjakove še bron Velenškove

V odločilnem boju za stopničke je slovenska judoistka na veliki nagradi v Düsseldorfu odpravila Britanko Natalie Powell.

Objavljeno
21. februar 2016 20.05
J. P.
J. P.

Düsseldorf - Potem ko je slovenska judoistka Tina Trstenjak na tekmi za veliko nagrado v Düsseldorfu z včerajšnjo zmago med borkami do 63 kilogramov potrdila prvo mesto na svetovni jakostni lestvici, je njen uspeh danes potrdila še Ana Velenšek, ki je v kategoriji do 78 kilogramov zasedla tretje mesto, potem ko je v obračunu za bron z iponom strla odpor Britanke Natalie Powell. Zmage se je veselila Francozinja Audrey Tcheumeo.

Varovanka trenerja Marjana Fabjana je bila v prvem krogu prosta, nato je po točkah odpavila Portugalko Yahimo Ramirez, nakar je morala predčasno, po iponu, premoč priznati Nizozemki Marhinde Verkerk, kar jo je potisnilo v repešaž. Z manj kaznimi je bila tam najprej boljša od Španke Marte Tort Merino, nato pa še od Powllove.

Manj uspešna je bila v isti kategoriji Anina polsestra Klara Apotekar, ki je že uvodoma pokleknila pred Mongolko Lkhamdegd Purevjargal in ostala brez uvrstitve, enako kot Mihael Žgank med borci do 90 kilogramov, ki je resda najprej v kozji rog ugnal Novozelandca Ryana Dill-Russlla, nato pa ga je izločil Madžar Krisztian Toth. V Düsseldorfu je sicer od petka do danes nastopilo 545 judoistk in judoistov iz 86 držav.