Pod Gianijevo taktirko danes tudi Kamnik in Koncilja

Na pripravah slovenske odbojkarske reprezentance pred EP je prostega igralca Klemna Hribarja zamenjal Miha Plot.

Objavljeno
01. september 2015 21.03
rsi*Odbojka Slovenija Moldavija
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Kranjska Gora - Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je danes začela ciklus priprav pred vrhuncem letošnje sezone, oktobrskim evropskim prvenstvom v Bolgariji (in Italiji). Selektor Andrea Giani je v Kranjski Gori zbral trinajst igralcev, še posebej pa okrepil blok s povratnikoma po poškodbah Matevžem Kamnikom in Danijelom Konciljo. Sprejemalec Klemen Čebulj se bo soigralcem pridružil jutri. Na položaju (drugega) libera je Miha Plot zamenjal Klemna Hribarja, ki se je bil prisiljen reprezentančnemu dresu začasno odpovedati zavoljo službenih obveznosti. Zraven ni obetavnih korektorja Tončka Šterna in blokerja Jana Kozamernika, ki se na septembrsko svetovno prvenstvo pripravljata z mladinsko izbrano vrsto.

Nekoliko spremenjen je tudi strokovni štab, saj bosta selektorju namesto Mattea de Cecca, ki med Gianijevo odsotnostjo vodi treninge Verone, in Gašperja Ribiča, ki se s Calcitom Volleyballom pripravlja na krstni nastop v ligi prvakinj, pomagala Giorgio Bissoli, prav tako član strokovnega vodstva Verone, in nekdanji odlični slovenski reprezentant (in eden naših najboljših odbojkarjev na mivki) Samo Miklavc.

»V dveh tednih odmora smo se vsi zelo dobro spočili, zdaj pa smo veseli, da sta se nam pridružila Matevž in Danijel, ki bosta dodana vrednost te ekipe, enako tudi Miha. Pred nami so kakovostne priprave, zato sem prepričan, da se bomo v Varno podali v dobri formi. V Bolgarijo odhajamo, da bi pokazali več, kot smo na dosedanjih prvenstvih. Iz skupine se želimo prebiti v izločilne boje. Kar bo več, so že bolj želje kot cilji, vseeno pa mislim, da smo zreli vsaj za četrtfinale, če ne celo za polfinale,« je optimističen reprezentančni podajalec Gregor Ropret.