Polet: Ženske vrtijo svet in kolo

Marsikaterega Slovenca je priloga Polet preoblikovala v zagovornika zdravega življenjskega sloga.

čet, 29.12.2011, 12:00

Priloga Polet, po zbranih vtisih med ljudmi, ki jih poznam, zelo brana edicija med rednimi prilogami časopisa Delo, je v zadnjih devetih letih spreminjala zemljevid razumevanja rekreativnega ukvarjanja s športom in tudi gibalne navade Slovencev v prostem času. Marsikaterega Slovenca je preoblikovala v zagovornika zdravega življenjskega sloga in promotorja gibanja v naravi in zaprtih prostorih.

Pred desetimi leti sem dobil povabilo odgovornega urednika Poleta k sodelovanju s prilogo in društvom Polet. V tistem času sem bil približno 180 dni na leto odsoten od doma in si nisem znal predstavljati še dodatnih obveznosti (trener v društvu, selektor reprezentance, prevzel sem tudi Maraton Franja, takrat Barcaffe).

V prvem trenutku si niti nisem predstavljal, kaj pravzaprav je priloga Polet. Po nekaj mesecih tehtnega premišljevanja sem ponudbo sprejel in se dogovoril za sestanek z urednikom.

Načrt uredništva, pisati o kolesarstvu vse leto v prilogi in pripraviti naključno izbrano ekipo Poleta na dva velika cilja v rekreativnem kolesarstvu, na Franjo in Vršič, se mi je zdel velik, hkrati pa zelo zahteven izziv zaradi mojih društvenih obveznosti in obveznosti do Kolesarske zveze Slovenije.

Bilo je obdobje odličnih tekmovalnih uspehov naših kolesarjev, kar je bil tudi eden od razlogov, da smo na naših cestah videli čedalje več kolesarsko navdušenih udeležencev v prometu.

Zaradi kolesarstva in tega zadnjega sem na koncu privolil v projekt, tudi zato, ker sem v projektu uredništva videl izredno priložnost za promocijo rekreativnega kolesarstva in spodbujanje novih navdušencev za ta lepi šport. Pa tudi priložnost promoviranja tekmovalnega kolesarstva, ki smo jo kolesarski delavci v Sloveniji zelo pogrešali.

Začelo se je z rednimi Poletovimi treningi izbranih srečnežev in objavljanjem člankov o kolesarstvu. Lahko rečemo tudi, da s tedenskim izobraževanjem bralcev Poleta, ki so bili navdušeni rekreativni kolesarji. Z objavo prvih člankov o kolesarstvu sem občutil, kaj Polet pomeni med bralci in kakšna je njegova odmevnost.

Celoten članek preberite TUKAJ ali na spletni strani www.polet.si

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se