Polet: Ženske vrtijo svet in kolo

Marsikaterega Slovenca je priloga Polet preoblikovala v zagovornika zdravega življenjskega sloga.

Objavljeno
29. december 2011 10.53
Posodobljeno
29. december 2011 11.00
Gorazd Penko, Polet
Gorazd Penko, Polet

Priloga Polet, po zbranih vtisih med ljudmi, ki jih poznam, zelo brana edicija med rednimi prilogami časopisa Delo, je v zadnjih devetih letih spreminjala zemljevid razumevanja rekreativnega ukvarjanja s športom in tudi gibalne navade Slovencev v prostem času. Marsikaterega Slovenca je preoblikovala v zagovornika zdravega življenjskega sloga in promotorja gibanja v naravi in zaprtih prostorih.

Pred desetimi leti sem dobil povabilo odgovornega urednika Poleta k sodelovanju s prilogo in društvom Polet. V tistem času sem bil približno 180 dni na leto odsoten od doma in si nisem znal predstavljati še dodatnih obveznosti (trener v društvu, selektor reprezentance, prevzel sem tudi Maraton Franja, takrat Barcaffe).

V prvem trenutku si niti nisem predstavljal, kaj pravzaprav je priloga Polet. Po nekaj mesecih tehtnega premišljevanja sem ponudbo sprejel in se dogovoril za sestanek z urednikom.

Načrt uredništva, pisati o kolesarstvu vse leto v prilogi in pripraviti naključno izbrano ekipo Poleta na dva velika cilja v rekreativnem kolesarstvu, na Franjo in Vršič, se mi je zdel velik, hkrati pa zelo zahteven izziv zaradi mojih društvenih obveznosti in obveznosti do Kolesarske zveze Slovenije.

Bilo je obdobje odličnih tekmovalnih uspehov naših kolesarjev, kar je bil tudi eden od razlogov, da smo na naših cestah videli čedalje več kolesarsko navdušenih udeležencev v prometu.

Zaradi kolesarstva in tega zadnjega sem na koncu privolil v projekt, tudi zato, ker sem v projektu uredništva videl izredno priložnost za promocijo rekreativnega kolesarstva in spodbujanje novih navdušencev za ta lepi šport. Pa tudi priložnost promoviranja tekmovalnega kolesarstva, ki smo jo kolesarski delavci v Sloveniji zelo pogrešali.

Začelo se je z rednimi Poletovimi treningi izbranih srečnežev in objavljanjem člankov o kolesarstvu. Lahko rečemo tudi, da s tedenskim izobraževanjem bralcev Poleta, ki so bili navdušeni rekreativni kolesarji. Z objavo prvih člankov o kolesarstvu sem občutil, kaj Polet pomeni med bralci in kakšna je njegova odmevnost.

Celoten članek preberite TUKAJ ali na spletni strani www.polet.si