Polfinalisti isti kot prejšnji dve sezoni

Polfinalna para odbojkarskega državnega prvenstva sta ACH Volley – Salonit in Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad.

Objavljeno
14. april 2016 03.11
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana – Seznam polfinalistov moškega DP v odbojki je enak kot v prejšnjih dveh sezonah, ACH Volleyju in Calcitu Volleyballu sta se pridružila še Salonit in Panvita Pomgrad, ki sta v odločilnih tretjih četrtfinalnih tekmah doma upravičila vlogo favoritov.

Trener Triglava Sašo Rop je namignil, da njegova zasedba v tej sezoni celo nekoliko uspešneje igra v gosteh kot doma, čemur pritrjuje tudi statistika, saj so Kranjčani v dvorani na Planini vpisali le pet od svojih skupno 13 zmag. Na tujem so med drugim senzacionalno sneli skalp ACH Volleyju ter odpravili tudi Kamničane in (dvakrat) Sobočane. To jim sinoči proti Panviti ni pomagalo, varovanci Dejana Fujsa so bili spet precej učinkovitejši v napadu – tokrat se je s 55-odstotno uspešnostjo in 28 točkami izkazal korektor Aljoša Bogožalec –, pa tudi pri začetnem udarcu s kar dvanajstimi asi.

Panvita se bo v polfinalu pomerila s pokalnimi zmagovalci, odbojkarji Calcita (podajalec Tine Kvas bo torej igral proti še lanskim soigralcem), Salonit, ki včeraj Mariboru ni oddal niti niza, pa z branilci naslova Ljubljančani.

Panvita Pomgrad : Triglav 3:1 (16, 15, -22, 25)

Dvorana OŠ I, gledalcev 300, sodnika Miklošič (Maribor) in Skudnik (Mežica).

Panvita Pomgrad: Šmitran 5, Kvas 1, Detela 18, Rojnik 15, Flisar 9, Bogožalec 28, Menih (L) – prva postava; Grabar, Drvarič 3; Pečnik in Fridrih (L) nista igrala; Triglav: Lužovec 11, Hafner 2, Bregant 17, Bežek (L), Uršič 7, M. Kök 14, Rezar 2 – prva postava; A. Kök, Jovanov, Mali 2; Maček in G. Kos nista igrala.

Salonit : Maribor 3:0 (21, 20, 25)

Dvorana Kanal, gledalcev 300, sodnika Markelj (Bled) in Pevc (Šk. Loka).

Salonit: Česnik 4, An. Kovačič (L), Israel 7, Čabarkapa 20, Okroglič 16, Krivec 2, Savičič 6 – prva postava; Šarič (L); Mijatovič, Karnel, Jerončič, Al. Kovačič in Tomič niso igrali; Maribor: T. Horvat 13, Planinc 4, Mlakar 9, Abraham 3, Vrabl (L), Kasnik 2, Plesec 16 – prva postava; Zidar, Košenina; Šoštarič, Uremovič, Virtič in Knuplež (L) niso igrali.