Poljak neprijetno presenetil Stračaneka

Naslov evropskega prvaka v kikboksu združenja WAKO PRO v polnem kontaktu ostal doma. Zmagali tudi vsi boksarski varovanci Dejana Zavca.

Objavljeno
25. september 2016 01.18
VEČER PRVAKOV
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec

Maribor - »Večer prvakov«, kakor so prireditelji poimenovali borilno prireditev v mariborski dvorani Lukna, se je začel in končal povsem po okusu ptujskega šampiona Dejana Zavca. Vsi njegovi varovanci so namreč ring zapustili dvignjenih rok; tako kot tudi kikboksar Gregor Stračanek, izbranec Tomaža Barade, ki je ubranil naslov evropskega prvaka združenja WAKO PRO v polnem kontaktu v kategoriji do 69,1 kilograma.

Kot prvi je Tomi Lorenčič v slovenskem boksarskem obračunu kategorije do 60 kilogramov po točkah premagal Alena Kralja (Ring Ptuj), zatem je bil uspešen tudi Mitja Dišič (do 75 kg), ki je po soglasni sodniški odločitvi ugnal Čeha Vaclava Panchartka.

»Tokratni dvoboj je bil zame neke vrste krst. Prvič sem boksal pod vodstvom Dejana Zavca, poleti sem namreč prestopil v njegov klub DZ Boxing. Vedel sem, da bom moral med borbo trdo delati, to je od mene zahteval Dejan, to je bila tudi moja želja. Bilo je dovolj za zmago, ni pa bil to še moj maksimum,« je povedal Dišič, 26-letni diplomirani kineziolog, ki je dobil začasno zaposlitev v zdravstvenem domu v Murski Soboti.

Uspešen poklicni krst Eme Kozin

Za njim je pravi ognjeni krst - namreč profesionalnega v boksu - prestala komaj 17-letna Ema Kozin (do 72 kg). Zmagovito, saj je zanesljivo po točkah s 3:0 (39:37, 40:36 in 39:37) opravila z 19 let starejšo Hrvatico Ino Milohanić. »Prvi dve rundi sta bila slabi, zato pa sem zadovoljna z naslednjima dvema, ki popravita celoten vtis, tako da je skupna ocena dobra,« je presodila obetavna boksarka iz Šmartnega ob Savi in se zahvalila vsem, ki so ji tako ali drugače stali ob strani.

»Najprej trenerjema Rudiju Pavlinu in Edinu Latiču, nato Dejanu Zavcu, pri katerem treniram enkrat tedensko, on mi je tudi priskrbel poklicno licenco, družini in sponzorjem na čelu z Oazo Gymom, v katerem se pripravljam vsak dan,« je dejala Kozinova in se počasi odpravila domov na zasluženi počitek. Glede na to, da se bo jutri v bežigrajski dvorani Triglav povzpela še v kletko na prireditvi CFC (Cage Fight Championship) in se po pravilih K1 spoprijela še z Milico Cvijić iz BiH, ji bo vsak atom moči zagotovo prišel še kako prav.

Venko: Ni bilo tako lahko, kot je bilo videti

Prepričljivo zmago je dosegel tudi Aljaž Venko (do 75 kg), ki je v svojo korist odločil vse tri runde proti Čehu Adamu Filipu. Čeprav o zmagovalcu ni bilo nobenega dvoma, je mladi Konjičan poudaril, da še zdaleč ni bilo tako preprosto, kot je bilo morda videti od daleč. »Bil sem bolj živčen kot običajno, verjetno zato, ker mi je prvič v kotu napotke dajal Dejan Zavec,« je priznal Venko in pristavil, da je zelo zadovoljen nad sodelovanjem s ptujskim šampionom. »Ob nadaljnjem takšnem delu sem prepričan, da tudi dobri rezultati ne bodo izostali,« je še poudaril Konjičan, čigar glavni cilj je preboj na naslednje poletne olimpijske igre leta 2020 v Tokiu. Zavec verjame, da je povsem realen, pohvalil pa je tudi vse druge svoje varovance in jim za prikazano prisodil najvišjo oceno 5.

Omeniti kaže še prvi profesionalni nastop Toma Dzemskega (do 79,378 kg), sina nekdanjega Zavčevega trenerja Dirka Dzemskega, ki je že v drugi rundi z močnim udarcem v predel reber prisilil k vdaji Slovaka Stefana Stanka. V isti kategoriji je uspešno med poklicnimi boksarji debitiral tudi Zavčev hrvaški varovanec Marko Čalić, ki je po soglasni sodniški odločitvi dobil dvoboj s Čehom Tomašem Krugerjem.

Navijače razveselil tudi Stračanek

V glavnem dvoboju večera je Gregor Stračanek po točkah ugnal Poljaka Jakuba Pokuso, ki je neprijetno presenetil kikboksarja iz Stranic pri Zrečah. »Bil je telesno močnejši, kot sem pričakoval. S trenerjem Tomažem Barado sva se dogovorila, da bova šla iz runde v rundo, in vesel sem, da se je tako dobro izšlo,« je bil zadovoljen Stračanek in na vprašanje, kako komentira veselje poljskega trenerja ob koncu, odvrnil: »Po svojih občutkih lahko rečem, da sem mu zadal več čistih udarcev. Morda je bil on videti agresivnejši, vendar pa je večina njegovih udarcev končala v moji obrambi.«