Ponesrečen nastop Bertonclja

Slovenskemu telovadcu Saši Bertonclju se nastop v Cottbusu ni posrečil, saj je pri izjavanju sestave padel in zasedel osmo mesto.

Objavljeno
24. marec 2012 17.09
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Cottbus - Sašo Bertoncelj v današnjem finalu svetovnega pokala na konju z ročaji na uvodni veliki tekmi gimnastične sezone 2012 v Cottbusu, turnirju prvakov, ni nastopil po željah. Med sestavo je namreč padel z orodja in z oceno 14,100 točke zasedel osmo mesto.

Zmagal je olimpijski prvak Kitajec Qin Xiao (15,925), drugo mesto je zasedel Britanec Daniel Keatings (15,775) in tretje njegov sonardodnjak Max Whitlock (15,525).

»Še preden sem se povzpel na orodje, sem vedel, da bom moral dobro telovaditi, saj je bilo treba za kolajno dobiti 15,375 točke. Kazalo je zelo dobro, nato pa sem pri prvini wu malo popustil noge, kar še ni bilo problematično, nato pa me je pri vretenu odneslo z orodja. Ne morem verjeti. Do konca sem nato vajo naredil brez težav, a s padcem se ne da prebiti do kolajne,« je povedal Sašo Bertoncelj, ki je spregovoril tudi o konkurenci v finalu.

»Tekma je bila res močna. Sploh ne pomnim, kdaj je bila na kakšnem svetovnem pokalu tako ostra konkurenca. Še na zadnjem svetovnem prvenstvu, kvalifikacijah za olimpijske igre v Londonu, je bilo za kolajno dovolj dobrih 15 točk, tukaj pa celo okroglih pol točke več, še za šesto mesto si moral prejeti 15,300. Žal mi je, da meni ni uspelo, saj sem začel dobro in čez težje dele vaje prišel brez težav. Škoda, ker je bila res močna tekma. Mislim, da še evropsko prvenstvo ne bo tako kakovostno, kot je bil današnji finale.«

Slovenija ima ob Bertonclju še dva finalista na prvi večji tekmi sezone, Mitjo Petkovšek na bradlji in Adelo Šajn na parterju. Če poškodba noge, ki jo je staknila na gredi, ne bo prehuda, se bo tudi ona v nedeljo borila za eno od kolajn.